L’Hospital de Manises doblega els boxes en Urgències i destina un per a obesos mórbids

L'àrea d'Observació d'Urgències de l'Hospital de Manises ha sigut sotmès a una remodelació que ha permès duplicar el nombre de boxes -de 15 a 30- i habilitar un d'ells per a pacients amb obesitat mórbida.

obesos

L’àrea d’Observació d’Urgències de l’Hospital de Manises ha sigut sotmès a una remodelació que ha permès duplicar el nombre de boxes -de 15 a 30- i habilitar un d’ells per a pacients amb obesitat mórbida.

Segons fonts del centre hospitalari, per a escometre la remodelació, en la qual han invertit 500.000 euros, han sigut escoltats els pacients, i els professionals de l’Hospital han sigut formats en un conjunt de pràctiques i valors “per a oferir una escolta activa i atenció als pacients i les seues famílies”.

Aquesta actuació s’emmarca en la humanització de l’assistència sanitària en el servei d’Urgències per a donar millor resposta als pacients i professionals “garantint una sèrie d’aspectes clínics-assistencials, de cures i de dignitat”, afigen.

Els nous boxes d’Observació d’Urgències, que passen de ser 15 a 30, oferiran “major privadesa i comoditat” per al pacient i el seu acompanyant, que podrà romandre dins de l’àrea d’observació de forma ininterrompuda. També es permetrà l’acompanyament familiar dins de l’àrea de pacients aguts encamats en urgència, la qual cosa convertirà a l’Hospital de Manises en el primer hospital de la xarxa publica de la Comunitat Valenciana que ho permet.

A més, un dels boxes ha sigut habilitat per a pacients amb obesitat mórbida, amb equipament especial que facilite el maneig d’aquest tipus de pacients a l’equip assistencial de l’Hospital, “sense oblidar la comoditat del pacient”. La remodelació també ha permès millorar l’espai i l’estada dels pacients i els seus acompanyants i s’ha creat una unitat de curta estada amb capacitat per a sis pacients.

També ha ampliat el nombre de personal facultatiu i d’infermeria amb la finalitat d’agilitar l’atenció al pacient i millorar l’assistència en l’àrea d’Urgències. “El pacient és el focus principal de les actuacions en el Departament de Salut de Manises i, amb aquesta reforma, es millora la seua atenció sanitària mentre roman en Observació d’Urgències, “ja que no solament pot estar acompanyat de forma permanent si ho desitja, sinó que a més gaudeix de major privadesa”.

Publicitat