21:10 - domingo, 1 octubre 2023

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’Hospital Psiquiàtric de Bétera es convertirà en el primer espai sociosanitari de la Comunitat Valenciana

Oltra, que ha mantingut una reunió amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, per a coordinar les polítiques socials d’ambdues entitats, ha explicat que “volem posar les infraestructures de Bétera, abandonades durant anys, al servei de les persones i valorar, com en altres casos que hem fet en aquest Govern”.

En aquest sentit, la consellera d’Igualtat ha indicat que “després de l’erm que ens hem trobat, reordenarem tot el complex per a convertir-ho en un espai sociosanitari, un fet molt important perquè en altres comunitats l’espai sociosanitari ja s’havia anat desenvolupant”.

Coordinació “harmònica i cooperativa”

La vicepresidenta ha destacat també que ambdues institucions estan col·laborant “de manera coordinada, harmònica i cooperativa, la qual cosa diu molt de com ha canviat la política en aquesta comunitat”.

Oltra, que ha agraït a Rodríguez “la seua implicació personal en les polítiques socials”, ha posat en relleu la diferència amb Governs anteriors en els quals “les institucions es caracteritzaven per competir entre elles i, en aquest moment, aquesta cooperació ens està portant a ser més eficients, més eficaces, arribar a més llocs i, a més, arribar de manera que les necessitats es cobrisquen i no es dupliquen serveis que no han de duplicar-se”.

La vicepresidenta ha indicat que, fruit d’aquesta coordinació, s’està avançant en el Pla d’Infraestructures per a 2018 “per a no esperar-nos a final d’any, a diferència dels Governs anteriors. Hem passat de l’ocurrència a la planificació”.

Respecte al Pla d’Infraestructures per al pròxim any, Oltra ha explicat que s’estan veient ja les necessitats “perquè en 2018 puguen entrar més municipis en aquest pla i puguem cobrir les necessitats socials, però també la despoblació de zones d’interior”.

La titular d’Igualtat ha assenyalat que ambdues institucions atendran, de forma coordinada, les zones d’interior, de manera que siga un instrument “no solament per a cobrir les necessitats essencials de les persones que viuen allí, sinó també de lluitar contra la despoblació d’aquestes zones”.

Agilitar el centre de Llíria

Pel que fa al centre de recepció de menors de Llíria, que albergarà als menors que, en aquests moments, es troben en el centre de Monteolivete, s’ha acordat agilitar les obres.

Segons ha explicat Oltra, “tenim el compromís de la Diputació de València d’accelerar aqueixa obra” perquè puga obrir-se allí el nou centre de recepció de menors.

Últimas noticias

Lo más leído

Contenido relacionado