L’Ibex 35 es desploma un 1,5% a mitja sessió i abandona els 9.200 punts

L'Ibex 35 perdia un 1,51% en la mitja sessió de hui, en la jornada posterior al preacord aconseguit entre PSOE i Unides Podem.

Publicitat

L’Ibex 35 perdia un 1,51% en la mitja sessió de hui, la qual cosa portava el selectiu a situar-se en els 9.165,9 enters a les 12.05 hores, en la jornada posterior al preacord aconseguit entre PSOE i Unides Podem per a desbloquejar la situació política i a l’espera de conéixer l’estructura del Govern i la seua composició.

Només tres valors aconseguien mantindre’s amb signe positiu: Grifols (+1,28%), Cellnex (+0,29%) i Amadeus (+0,02%). En el costat dels descensos destacava la banca i altres companyies com Ence o ArcelorMittal.

PublicitatRovira  

Es dona la circumstància que Unides Podem reclama en el seu programa la nacionalització de l’entitat presidida per José Ignacio Goirigolzarri per a convertir-la en un banc públic, mentre que el sector bancari en el seu conjunt, així com l’operador borsari BME, podria veure’s afectat també per la creació de l’Impost a les Transaccions Financeres, conegut com a ‘Taxa Tobin’, anunciat fa uns mesos per Pedro Sánchez.

D’esta manera, Bankia continuava liderant les pèrdues, amb un descens del 5%, després d’haver tancat ahir amb una caiguda del 4,5%. Just per darrere se situava Ence (-4,73%), Bankinter (-4,43%), Banc Sabadell (-3,67%), Banc Santander (-3,39%), ArcelorMittal (-3%) i BBVA (-2,91%). CaixaBank descendia un 2,22%.

La setmana estarà marcada a més per la publicació del dijous de la dada del PIB a Alemanya, que podria suposar l’entrada en recessió del motor econòmic europeu, després de dos trimestres en negatiu.

Per la seua banda, la prima de risc espanyola es reduïa fins als 65 punts bàsics, després de tancar ahir en 72 punts bàsics, amb l’interés exigit al bo a deu anys en el 0,357%.

La resta de borses europees obrien també experimentaven descensos, encara que no tan pronunciats com en el cas de l’Ibex 35. Així, el Ftse 100 de Londres perdia un 0,63%, el Dax de Frankfurt un 0,75% i el Cac 40 de París un 0,52%.

PublicitatJuega Limpio Orihuela