Liciten la redacció dels projectes per a millorar el traçat del TRAM d’Alacant

El pressupost de licitació per a l'elaboració dels projectes ascendeix a 961.950 euros, IVA inclòs.

27

La Generalitat ha licitat la redacció de diferents projectes de construcció que permetran millorar les condicions actuals del traçat de la Línia 1 (Estels-Benidorm) i la Línia 9 (Benidorm-Dénia) del TRAM d’Alacant, en el tram comprés entre les poblacions de La Vila Joiosa i Altea, segons informa la Generalitat.

El pressupost de licitació per a l’elaboració dels projectes ascendeix a 961.950 euros, IVA inclòs. El termini d’execució inicial és de 14 mesos.

Amb estes actuacions, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) podrà delimitar en quins punts es pot duplicar la via, segons les condicions urbanístiques i tècniques existents. Amb estes intervencions s’aconseguiria una major fiabilitat i qualitat en el servei que es presta en els trams afectats i en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant.

En l’actualitat, els trams entre La Vila Joiosa i Benidorm i Benidorm-Altea són de via única, excepte punts concrets, circumstància que provoca problemes de regularitat, degut a la necessitat de realitzar creus en determinades estacions, dotades de via doble.

A més, en este mateix plec es contempla la construcció d’un nou baixador en la Línia 9, que prestarà servei a la població de Jesús Pobre, i que dona resposta a la petició realitzada per esta pedania de Dénia.

Estes actuacions formen part de les que està duent a terme la Generalitat, a través d’FGV, en el conjunt de la xarxa del TRAM d’Alacant per a millorar la qualitat i homogeneïtzar les condicions del servei entre Alacant i Dénia.