L’IES Jaume I de Borriana podrà traslladar-se a l’aulari provisional de l’antic IES Llombai per Nadal

El solar de l'antic IES Llombai albergarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran 82 espais provisionals.

L’IES Jaume I de Borriana podrà realitzar el trasllat a l’aulari provisional que s’està construint en el solar de l’antic IES Llombai, el pròxim Nadal, tot tenint en compte el “bon ritme dels treballs d’instal·lació”, segons han manifestat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, i el director territorial d’Educació, Cultura i Esport a Castelló, Alfred Remolar, després de la visita a les obres d’instal·lació de les aules prefabricades per a reubicar, provisionalment, el professorat i l’estudiantat de l’IES Jaume I.

En la visita han participat també el tercer tinent d’alcalde, Vicent Granel, el regidor d’Educació, J. Ramon Monferrer, i la directora de l’IES Jaume I, M. Carmen Usó. En el reconeixement han supervisat els treballs d’instal·lació de l’aulari per a constatar la seua marxa i comprovar que, “si no hi ha cap imprevist, estiga tot llest per a fer el trasllat a este emplaçament com més ràpidament millor, i perquè a principis del pròxim any puguen iniciar-se els treballs d’enderrocament de l’actual IES”, ha assegurat l’alcaldessa.

Cal recordar que a finals de setembre es van iniciar els treballs i d’esta forma poder, com més prompte millor, iniciar l’enderrocament de l’edifici i la construcció del nou IES Jaume I.
Maria Josep Safont ha destacat que el solar de l’antic Llombai alberga la construcció d’instal·lacions provisionals “més gran, fins al moment, de la Comunitat Valenciana”. La superfície total que es construeix amb els mòduls prefabricats per part de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ascendirà, una vegada completada la instal·lació, a un total de 4.320 m².

Una superfície que, ha precisat l’alcaldessa, allotjarà un total de 218 mòduls de 15 m², que configuraran fins a 82 espais de diferent índole per a situar aules, lavabos, biblioteca, sales, etc., i que depenent de la seua utilització seran de diferents superfícies. Concretament, disposarà de 18 espais de 15 m², 14 de 30 m², 35 de 45 m², 13 de 60 m², 1 de 90 m² i 1 de 135 m².

El nou IES Jaume I de Borriana es construirà en la mateixa parcel·la que ocupa actualment, de 19.327 m², i les obres, segons ha indicat ja licitades, compten amb un pressupost global que ascendeix a més de 13 milions d’euros. Estes obres d’enderrocament i edificació formen part del pla de construcció d’infraestructures educatives, Edificant, i és finançat per la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esports. La redacció del projecte ha sigut realitzada per Santatecla Arquitectes SLP.

CatalàEspañol