La magnitud de l’incendi de Beneixama mobilitza l’UME i obliga a demanar recursos a 3 províncies

En concret s'ha demanat la mobilització del Kamov de Guadalajara, la Brigada de Reforç d'Incendis Forestals de Saragossa i una altra del Ministeri amb base en Conca.

L'Agència de Desenvolupament Local ha celebrat hui una reunió per a explicar el procés de selecció a les persones inscrites en el seu Portal d'Ocupació

L’incendi de Beneixama (Alacant), declarat este dilluns al voltant de les 14:30, ha obligat a activar a la Unitat Militar d’Emergències i a sol·licitar la mobilització de mitjan Guadalajara, Saragossa i Conca.

De fet, segons informa l’UME, ja han eixit poc abans de les 18.00 hores de la base de Bétera (València) efectius de primera i segona intervenció per a sumar-se a les tasques d’extinció.

Segons ha informat el 112 GVA en el seu compte de Twitter, en concret s’ha demanat la mobilització del Kamov de Guadalajara, la Brigada de Reforç d’Incendis Forestals de Saragossa i una altra del Ministeri amb base en Conca.

*Enaire, el gestor de la navegació aèria a Espanya, ha assenyalat en el seu compte de Twitter que la columna de fum que genera l’incendi de Beneixama arriba fins als 15.000 peus i alguns avions es desvien per a evitar-la, encara que no està tenint repercussió en les operacions.

Segons la Direcció general de Protecció Civil i Emergències, a sol·licitud tant de la Generalitat com de la Delegació del Govern de la Comunitat Valenciana, s’ha procedit a tramitar l’activació de la UME. De fet, segons fonts d’aqueixa última administració, el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, s’ha desplaçat el Lloc de Comandament Avançat.

En aquests moments (18.00) treballen en la zona 13 mitjans aeris de la Generalitat i del Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació. A més, des de terra treballen 10 dotacions del Consorci provincial, 27 unitats de bombers forestals de la Generalitat de València i Alacant i cinc agents *mediambientales. Així mateix, s’han mobilitzat quatre brigades forestals de la Diputació i un coordinador

Publicitat