L’Incendi Forestal de Culla avança sense control

L'alcalde de Culla, Víctor Fabregat i l'alcalde de La Torre d'En Besora, David Vicente, romanen en el PMA controlant la situació.

El Consorci Provincial de Bombers de Castelló continua treballant en l’incendi forestal declarat esta vesprada a Culla (Castelló).
El Consorci ha desplaçat fins a la zona 9 dotacions de Bombers, 9 Unitats de Bombers Forestals, 2 coordinadors forestals, 1 tècnic forestal, així com una Unitat Mòbil de Coordinació. També un camió nodrissa de 35.000 litres de capacitat. Per coordinar les labors d’extinció, s’ha constituït a Culla el Lloc de Comandament Avançat on100 persones treballen a la zona.

L’incendi forestal afecta una zona denominada “L’Esparraguera”, de Culla. Els esforços dels efectius se centren a extingir l’incendi així com a protegir les masies i edificacions que esquitxen la zona. En este moment es treballa a més en una masia afectada pel foc. No hi ha cap persona afectada segons ens han traslladat, les forces de seguretat haurien ordenat alguns desallotjaments a la zona amb caràcter preventiu per evitar riscos.

L’alcalde de Culla Víctor Fabregat està a tot moment en el lloc de comandament avançat i ha parlat també amb la família de l’habitatge que s’ha incendiat i li ha traslladat el seu pesar i que farà tot el possible per ajudar-los en la seua desgraciada situació. En estos moments encara no es pot fer un càlcul de l’extensió d’hectàrees afectades.

S’han mobilitzat així mateix un helicòpter, un avió Air Tractor i s’ha sol·licitat una foca del Ministeri, amb Base a Torrejón, però fins al moment no han pogut actuar cap dels mitjans aeris a causa del vent. I és que este ha bufat molt fort durant les últimes hores, i segons l’Agència Estatal de Meteorologia s’han registrat ratxes de fins a 70 km/h. El vent ha complicat les tasques d’extinció per a tots els efectius. Aquestes ratxes, sumades als últims episodis de vent viscuts des del dimarts i al llarg període d’escassetat de pluges dels últims mesos ha fet que la vegetació de la zona estigués especialment seca.

D’altra banda, un Bomber Voluntari del Parc dels Ports ha sofert un atrapament mentre es trobava treballant en l’extinció. Ha estat traslladat amb Helicòpter Medicalitzat de la GVA a l’Hospital de la Fe per cremades. La seua vida no corre perill. D’altra banda, dos vehicles del Consorci Provincial han resultat danyats també a conseqüència d’aquesta situació.

Els bombers treballen a aquestes hores a tractar de controlar l’incendi, encara que les ratxes de vent segueixen dificultant els treballs.

 

*Fotos cedides per David Ibarra

 

 

ValenciàEspañol