L’incendi en l’aeroport d’Alacant-Elx provoca la cancel·lació de deu vols

L'incendi va afectar una zona de tela asfàltica de la coberta de la terminal sobre les oficines de la instal·lació i va obligar a desallotjar l'edifici.

PublicitatAVL

L’incendi en l’aeroport d’Alacant-Elx ha provocat la cancel·lació de deu vols, cinc amb origen Alacant i cinc amb destinació Alacant, i ha obligat a desviar quatre avions que ja estaven en l’aire en el moment del succés.

Segons han informat a Europa Press fonts d’Aena, l’incendi segueix controlat, però no extingit i sense previsió per a tindre resolta la incidència. No obstant açò, l’aeroport està obert als passatgers i s’està treballant per a poder atendre els viatgers.

PublicitatRovira  

Fonts consultades han indicat que, en total, hi ha 39 vols afectats, dels quals 26 són eixides des de l’aeroport d’Alacant. Per ahir dimecres havia programats 125 vols, dels quals han sigut operats fins a les 15.00 hores 63.

Per la seua banda, el gestor de la navegació aèria, Enaire ha informat que València mantindrà el control del flux del trànsit aeri amb destinació cap a Alacant, almenys fins a les 22.30 hores.

L’incendi s’ha declarat entorn de les 14.30 hores, i va afectar una zona de tela asfàltica de la coberta de la terminal sobre les oficines de la instal·lació i va obligar a desallotjar l’edifici i les oficines. En les tasques d’extinció treballen bombers de l’aeroport, del Consorci provincial d’Alacant i de l’Ajuntament d’Alacant.

Aena amplia fins a les 14.00 hores el tancament de l’aeroport d’Alacant-Elx

Aena ha informat que s’amplia fins a les 14.00 hores el tancament de l’aeroport d’Alacant-Elx, previst inicialment hastas les 12.00 hores de hui, mentre es treballa en l’extinció de l’incendi que des d’ahir afecta la coberta de la terminal.

Segons han explicat fonts d’Aena a Europa Press, l’incendi està controlat, però encara no es pot declarar extingit, per la qual cosa continuen les tasques.

A més, han reclamat als usuaris de l’aeroport que s’abstinguen d’acudir a les instal·lacions davant l’ampliació del tancament aeroportuari.

L’incendi declarat ahir dimecres cap a les 14.30 hores ha afectat 1.200 metres quadrats del sostre de la terminal, segons una primera valoració realitzada a les 22.45 hores i va obligar al desallotjament d’unes 2.000 persones. La Generalitat va activar la situació 2 del Pla d’Emergència Exterior de l’aeroport de l’Altet.

Com a conseqüència de l’incendi, el trànsit aeri segueix inoperatiu i ha suposat fins al moment la cancel·lació de 35 vols –14 eixides i 21 arribades–. De fet, diversos avions van ser derivats als aeroports de València i Múrcia.

Al seu torn, el gestor de la navegació aèria, Enaire ha informat que València mantindrà el control del flux del trànsit aeri amb destinació cap a Alacant.