L’increment del 0,25% en les pensions provoca el descontentament sindical i el dels jubilats

UGT i CCOO es van concentrar ahir enfront de la Subdelegació del Govern d'Alacant per protestar per una pujada que no va parella a la de l'IPC

Els dos principals sindicals UGT i CCOO van sortir per tota Espanya a les 12 del migdia, per protestar per la pujada irrisòria de les pensions. En la concentració que va tenir lloc enfront de la Subdelegació del Govern d’Alacant, es va trobar a faltar altres forces sindicals. El secretari d’UGT d’Alacant, Julián Pérez Moliner, va demanar reprendre el marc del Pacte de Toledo, ja que considera miserable la pujada de les pensions que no arriba a equiparar-se amb altres pujades com la de l’aigua, l’electricitat o l’encariment de la vida. Per aquest motiu, seguiran protestant per defensar la sostenibilitat del sistema públic de pensions contra les reformes que està realitzant el Govern del Pàg. Els sindicats estan realitzant una campanya per unes “pensions dignes”, ja que segons va expressar Pérez, “la pujada de les pensions a estat un dels cops més duros que ha donat el Govern del PP als pensionistes, ha fet esquerdar els seus drets, ja que, suposa desvincular els ingressos amb la realitat de cadascun, fent que existisca una perduda permanent de poder adquisitiu, al voltant d’un 12%, i totes les altres coses segueixen pujant”. La portaveu de CCOO, Lauren Salvador, li demana a la ministra d’Ocupació, Fàtima Báñez, que no disfresse la realitat, primer va ser l’ocupació precària durant l’última reforma laboral i ara, penalitzen als jubilats. Una altra de les desigualtats que apunta la portaveu de CCOO és la que sofreixen les dones, rebent pensions amb 370 euros de diferència respecte als homes, encasellant-les amb contractes a temps parcial, amb bretxes salarials que s’alimenten d’injustícies i de discriminacions.

pensions Actualitat Valenciana
Josep Manel Sánchez

La secretària d’UGT a la Comarca de la Marina i l’Alacantí, Yaissel Sánchez Orta, explica que les pensions perden poder adquisitiu i no estan creixent de la mateixa manera que les xifres macroeconòmiques i l’IPC que porten augmentant en aquests dos últims anys. Per a Sánchez Orta, la reforma de les pensions en 2013 per part del Govern del PP, amb dos factors el de sostenibilitat i l’índex de revaloració, es contradiu. “Fa quatre anys consecutius des del 2014, en què es consolida el creixement de l’economia, les dades de l’INEM avui dia ho avalen”, ha assenyalat Sánchez Orta afegint que, “en el 2017 l’economia va créixer de mitjana un 3% i no obstant això, als nostres pensionistes, a les persones que durant tots aquests anys de crisi econòmica han fet un esforç considerable per mantenir una mica la pau social, perquè han recollit en les seues llars als seus fills i filles, als seus néts i nétes, per la gran situació de desocupació, però a ells, els tornen a penalitzar amb aquesta pujada del 0,25%”. Amb aquesta pujada solament a la província d’Alacant suposa de mitjana 1,6 euros mensual, tenint en compte que les pensions són molt baixes, rondant entre els 600 i 650 euros. Yaissel Sánchez Orta com a molts altres sindicalistes d’UGT portaven en la solapa un llaç marró que com ens va explicar la mateixa Yaissel, correspon a una campanya que s’oposa a la rebaixa dels drets dels pensionistes, de les dones i per la precarietat del mercat laboral. No obstant això, no és l’única protesta que duran a terme aquesta formació sindical, pretenen tornar a enviar les cartes que van rebre els pensionistes al Govern Central per transmetre-li un missatge clar de desacord. Les properes mobilitzacions seran entre l’1 i el 15 de març si no s’arriba a un acord abans, perquè segons expliquen tots dos sindicats, s’evita així que el pilar fonamental del benestar dels jubilats que és la seua paga, siga d’allò més digna possible perquè moltes vegades sol ser el sustente principal o complementari de moltes llars.

: Valencià

Publicidad