10.6 C
Valencia

L’increment de turistes internacionals deixa una despesa a la Comunitat de 8.087 milions d’euros

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

La despesa dels turistes internacionals a la Comunitat Valenciana va aconseguir els 8.087 milions d’euros fins a novembre, xifra que s’incrementa en un 15,7% a la registrada en el mateix període de 2016. Així es desprén de les xifres de l’enquesta de despesa turística Egatur que ha publicat aquest dimecres l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

La mateixa enquesta indica que, fins a novembre, el volum més gran de despesa a la Comunitat Valenciana ho van realitzar els turistes britànics, amb un total de 2.315 milions d’euros; seguit pels francesos que van desemborsar 1.034 milions d’euros, els nòrdics amb 832 milions i els holandesos amb 535 milions d’euros.

Pel que fa a les variacions interanuals, destaca l’increment registrat pels turistes britànics, que augmenta un 13,7% pel que fa al mateix període de 2016; la despesa realitzada per turistes francesos s’incrementa un 7,8%. A més, els turistes nòrdics han incrementat la despesa en un 14,6% en aquest període i Holanda també ha incrementat la despesa en un 18,2%.

Aquest increment de la despesa del turista internacional que visita la Comunitat Valenciana ve condicionat per l’augment del nombre d’arribades de turistes estrangers. Així, les dades d’enquesta nacional Frontur que es va publicar fa uns dies assenyalen que la Comunitat Valenciana ha superat per primera vegada els 8,5 milions de visitants, la qual cosa suposa un 15,7% més respecte al mateix període de l’any passat.

- Publicitat -

El secretari autonòmic de l’Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes xifres com a “motivadores” i ha recordat que, segons les previsions que maneja el seu departament, “la Comunitat Valenciana tancarà l’any amb 9 milions de turistes internacionals i una despesa turística de 8.700 milions d’euros”.

“Uns resultats el mèrit dels quals és exclusiu del sector que ha sabut adaptar-se a la conjuntura actual, reactivant productes que desestacionalitzen i milloren el posicionament turístic de la nostra destinació”, ha afegit el titular de Turisme.

- Publicitat -

Puja la despesa mitjana diari

D’altra banda, l’enquesta Egatur mostra que, fins a novembre, la despesa mitjana per turista ascendeix a 949 euros i la despesa mitjana diaria se situa en més de 96 euros, un 6,5% superior al registrat en 2016. L’estada mitjana per turista internacional a la Comunitat és de gairebé 10 dies, superior a la mitjana espanyola situada en 7,7 dies.

Per a Colomer l’increment en la despesa mitjana diari mostra un avanç important en l’increment de la rendibilitat de l’activitat turística, “un dels objectius prioritaris de la política turística del Consell”, ha reiterat.

El president de l’AVT ha recordat que “un dels reptes de Turisme és treballar amb els comprats emissors i amb els segments de demanda perquè visiten la nostra destinació durant tot l’any i incrementen la despesa en la nostra destinació”.

Dades del mes de novembre

Pel que fa a la despesa realitzada pels turistes estrangers a la Comunitat Valenciana durant el mes de novembre, va aconseguir els 413 milions d’euros, xifra que suposa un augment de l’11,4% pel que fa al mes de novembre del passat any.

Per mercats, destaca el comportament del mercat de Regne Unit, amb una despesa total durant el penúltim mes de l’any de 135 milions d’euros, una xifra superior en gairebé 13 punts percentuals pel que fa a la registrada en 2016. A més destaca l’increment de la despesa realitzada per turistes nòrdics que, amb 50,4 milions, puja un 29,7%.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt Xixona

Segueix-nos

13,336FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Alcora
- Publicitat -Cuentacuentos
- Publicitat -Borriana_Comerç
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Benicàssim ja es troba ‘a un pas del Nadal’

La il·lusió i la seguretat comparteixen protagonisme en el programa d'activitats preparat fins al 5 de gener

Art faller per donar la benvinguda al Nadal a Cullera

Els carrers de la ciutat s’omplin de pares Nadal, Reis Mags, d’avets, caixes de regals i moltes més sorpreses nadalenques

Benaguasil inicia els actes commemoratius de l’IV centenari de la troballa de la seua Patrona

Este matí ha donat principi el 400 aniversari de la troballa de la imatge de la Mare de Déu de Montiel, Patrona de Benaguasil, trobada segons la tradició el 4 de desembre de 1620 pel pastor aragonés Graciano.

Sanitat registra 1.390 nous casos de coronavirus i 29 morts a la Comunitat Valenciana

Per províncies els nous casos positius són: 118 a Castelló, 382 a Alacant i 890 a València.

CSIF denúnica que Sanitat empra el personal de reforç Covid per a cobrir baixes en Emergències

El sindicat exigeix a Conselleria que cobresca amb la borsa d'ocupació i no amb reforços covid-19 les baixes en el Servei d'Emergències i adverteix que esta mesura de Sanitat suposa "afeblir els recursos davant una recrudescència de la crisi sanitària"
- Advertisement -

: Valencià