16.3 C
Valencia

L’increment de turistes internacionals deixa una despesa a l’agost superior a 6.000 milions d’euros, un 17,3% més que en 2016

- Publicitat -AVL

La despesa dels turistes internacionals a la Comunitat Valenciana ha arribat als 6.007,7 milions d’euros fins agost, xifra que incrementa en un 17,3% a la registrada en el mateix període de 2016, el major augment entre les principals comunitats autònomes d’Espanya.

Segons les xifres de l’enquesta de despesa turística Egatur que publica l’Institut Nacional d’Estadística (INE), fins agost el major volum de despesa el van realitzar els turistes britànics, amb un total de 1.735 milions d’euros, seguit pels francesos, que van desembossar 823 milions d’euros i els nòrdics, amb 609,7 milions.

- Advertisement -

Respecte a les variacions interanuals, destaca l’increment registrat pels turistes britànics, que augmenta un 17,9% respecte al mateix període de 2016; la despesa realitzada per turistes francesos s’incrementa un 7,6%. A més, els turistes nòrdics han incrementat la despesa en un 15,3% en aquest període, i Holanda l’ha incrementat en un 16,8%.

A aquest increment de la despesa del turista internacional que visita la Comunitat Valenciana cal afegir l’increment del número d’arribades de turistes estrangers. Així, les dades d’enquesta nacional Frontur que es va publicar fa uns dies mostra que la Comunitat Valenciana ha sigut la destinació principal de 6,2 milions de turistes internacionals, la qual cosa representa un 15,3% més que en el mateix període de 2016.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha valorat aquestes xifres, ja que “mostren un avanç important en l’increment de la rendibilitat turística, un dels objectius prioritaris de la política turística del Consell”. Colomer ha recordat que “un dels nostres objectius és treballar amb els mercats emissors i amb els segments de demanda perquè visiten la nostra destinació durant tot l’any i incrementen la despesa en la nostra destinació”.

Dades del mes d’agost

Respecte la despesa realitzada pels turistes estrangers a la Comunitat Valenciana durant el mes d’agost, cal destacar que ha aconseguit 1.267,7 milions d’euros, xifra que suposa un augment de l’11,4% respecte al mes d’agost de l’any passat.

Per mercats, destaca el comportament del mercat britànic, amb una despesa total durant el passat mes d’agost de 303,6, un 21,2% més que el registrat en 2016. A més, els turistes de països nòrdics van incrementar la despesa en un 47,2% i els procedents d’Holanda un 63,3% interanual.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -9octubreGVA DiVal

Segueix-nos

12,997FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar GVAIndustria
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Tres ferits en un accident de trànsit entre dos cotxes a Vinaròs

Tres persones van resultar ferits ahir en un accident de trànsit en el qual van xocar dos cotxes en Vinaròs.

Simó i Marco, enfrontats per l’IBI de PortCastelló

L'actual president de l'autoritat portuària i portaveu de l'equip de govern a l'ajuntament de Castelló fins fa dos mesos, considera que este l'augment que ha anunciat el consistori "tindrà repercussions negatives".

La Generalitat continuarà endavant amb el toc de queda malgrat la negativa del Consell Interterritorial

Puig assegura que “és necessari fer un pas més” tra augmentar els ingressos un 97% i els contagis un 45% en les últimes setmanes.

El Govern i les comunitats ajornen l’aprovació del toc de queda

Totes les comunitats, excepte Madrid i Euskadi, donen suport a les noves restriccions contra la pandèmia.

Castelló preveu aprovar subvencions per més de 211.000 euros als col·lectius de festes

Dilluns que ve se celebrarà un Consell Rector per a donar llum verda a les ajudes a gaiates, colles, Festes de Carrer i ens vinculats
- Advertisement -

: Valencià