L’interior de Castelló registra les temperatures màximes d’octubre més baixes des de 1979

Les temperatures màximes han experimentat un descens notable a l'interior de Castelló, on algunes localitats, com Morella o Vilafranca, han registrat les màximes més baixes per a un mes d'octubre des de 1979.

Les temperatures màximes han experimentat un descens notable a l’interior de Castelló, on algunes localitats, com Morella o Vilafranca, han registrat les màximes més baixes per a un mes d’octubre des de 1979.

Segons els registres de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), Castellfort no ha passat dels 2 graus, Morella s’ha quedat amb 4 graus i Villafranca amb 4,5, mentre que la capital de la Plana ha arribat als 15 graus, tres menys que el dissabte, i Vinaròs a 16.

Per a trobar una temperatura màxima tan baixa en un mes d’octubre a l’interior de Castelló cal remuntar-se al 27 d’octubre de 1979. Aqueix dia la màxima a Morella va ser 2,5 graus i la de Vilafranca va ser de 4.

Aemet ha indicat que un dia tan fred com el d’aquest diumenge en comarques de l’interior de Castelló és molt poc freqüent que ocórrega a l’octubre, ja que només ha succeït dues vegades en els últims 40 anys, però no obstant açò és alguna cosa que ocorre en mitjana 15 dies cada hivern.

En la resta de la Comunitat Valenciana el descens ha sigut moderat, amb caigudes de les màxima d’entre 3 i 8 graus, segons els registres de Aemet. En la província de València, a Utiel el termòmetre no ha pujat dels 9 graus (cinc menys que el dissabte), Polinyà ha marcat 14; Xàtiva i Manises, 15, i la ciutat de València ha arribat fins als 16 graus. A Alacant, les màximes han deixat registres de 10 graus al Pinós (8 menys que el dissabte); 15 a Rojals (set menys), i 16 a Xàbia, Alacant i el Altet.

El descens de les temperatures en els últims dies han sigut molt significatiu, i com a exemple, Aemet ha assenyalat que les màximes en la localitat de Morella han passat dels 23,5 graus del dijous als 4 registrats aquest diumenge, la qual cosa suposa un descens de prop de 20 graus en quatre dies. Ha indicat que en el litoral el descens tèrmic ha sigut menys acusat que a l’interior, però així i tot, en els últims dies les temperatures màximes han baixat més de 10 graus.

ValenciàEspañol