L’Ivace finança 546 projectes de digitalització, un 47,6% més que en la convocatòria anterior

Metall i il·luminació, tèxtil i moda, agroalimentari, fusta i moble i plàstic els sectors amb major nombre de projectes finançats

La convocatòria de digitalització de 2018 de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace) es tanca amb 656 iniciatives presentades per les petites i mitjanes empreses de la Comunitat Valenciana, de les quals l’institut ha recolzat el 83,2%.

En total han sigut 546 els projectes que rebran finançament de l’Ivace, un 47,6% més que en la convocatòria anterior.

Per a la seua posada en marxa, Ivace Innovació ha destinat 9,4 milions d’euros, “incrementant en més de 3 milions d’euros el pressupost inicial de la convocatòria”, ha assenyalat la directora general de l’Ivace, Júlia Company.

Per a la responsable de l’Ivace aquest augment de pressupost “ha vingut motivat principalment per l’alta demanda de les empreses”.

Per sectors, destaca, quant a projectes recolzats, el metall i il·luminació (59 projectes), tèxtil i moda (52), agroalimentari (50), fusta i moble (41) i plàstic amb 35 projectes.

Destaca també el nivell d’inversió d’aquests sectors liderat pel sector agroalimentari amb més de 3,3 milions d’euros, seguit del tèxtil i moda (3,1), metall i il·luminació (2,9) i plàstic, amb 2,3 milions d’euros.

Característiques de la convocatòria

A través de la convocatòria Digitalitza, que compta amb cofinançament de Fons FEDER, l’Ivace recolza la implantació i posada en marxa de solucions innovadores encaminades a la digitalització de l’empresa.

L’ajuda de l’Ivace per a aquest tipus de projectes pot arribar fins a un 30% dels costos subvencionables per a les mitjanes empreses i fins a un 40% per a les xicotetes i arriba a finançar projectes de fins a 100.000 euros.

Està previst que la convocatòria de 2019 es publique a final d’any.

ValenciàEspañol