L’IVAJ destina 2.113.200 euros en ajudes de suport a la Xarxa Jove

Permetrà la contractació de professionals de joventut per a desenvolupar polítiques públiques que incideixen en la població jove.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha destinat un total de 2.113.200 euros en la línia de ‘Suport a la Xarxa Jove’ per a la contractació de professionals de joventut per part de 36 mancomunitats de la Comunitat Valenciana.

Esta mesura, publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), suposa un increment del 85, 66% respecte a la dotació atorgada en 2019 que va ser d’1.201.500 euros i aposta per desenvolupar, integrar i coordinar més eficientment les polítiques públiques de la Comunitat Valenciana que incideixen en la població jove.

El director general de l’Institut Valencià de la Joventut, Jesús Martí, ha destacat que “l’objectiu d’esta línia de subvencions a mancomunitats és donar assistència als municipis de menys de 5000 habitants per a complementar i arribar a tots els municipis”.

Així mateix, ha recordat que “2020 és l’any de la incorporació a la Xarxa Jove dels 91 municipis de la Comunitat Valenciana amb una població de 5.000 a 20.000 habitants, amb personal tècnic i especialitzat que escolte i acompanye a la gent jove en tots els seus projectes”.

La distribució de les subvencions a mancomunitats dins de la Xarxa Jove es guia pels criteris d’igualtat d’oportunitats i equitat territorial, de manera que es tenen en compte les diferents realitats de la Comunitat amb especial atenció a les especificitats del medi rural.

El Pla concertat de joventut 2019 – 2023 de municipalització de les polítiques integrals de joventut, aprovat pel Consell Rector de l’IVAJ en la seua reunió del dia 16 d’octubre de 2018, establia l’atorgament de subvencions perquè les entitats locals procedisquen a la contractació o nomenament de professionals de joventut, del grup A i B per a l’any 2020.

En el cas de professionals del grup A, amb funcions de planificació, coordinació i organització de polítiques integrals de joventut i, per al grup B, amb funcions relacionades amb la intervenció directa amb joves.

Coordinació i participació

Les activitats genèriques a realitzar per les persones contractades o nomenades seran les de facilitar el contacte i la coordinació entre les persones responsables de les regidories competents en matèria de joventut i el personal tècnic de joventut de l’àrea geogràfica, per a la creació de xarxes o el funcionament de les existents i informar de les activitats, recursos, serveis, programes i convocatòries de la Generalitat que puguen ser d’interés per a les persones joves.

També faran costat al personal tècnic dels municipis que formen part de la mancomunitat en el disseny, elaboració i avaluació de plans de joventut, en la realització i difusió de campanyes informatives i educatives, i en la programació d’activitats d’oci educatiu per a joves.

Des d’un punt de vista transversal, contribuiran al treball dels diferents serveis de la Generalitat en l’àrea geogràfica, en tots els programes, activitats i campanyes dirigides a joves i adolescents, o que els afecten, amb l’objectiu d’aconseguir la coordinació entre totes les entitats que actuen en el territori.

Les persones contractades tindran funcions de coordinació, d’informació juvenil i de promoció de programes com el Pla Jove, Educació en la Participació, realitzant un programa de foment de la participació en instituts d’Educació Secundària (IES), centres juvenils, associacionisme i grups de joves, Consells de Joventut, Oci Educatiu, Voluntariat, Educació en valors, Carnet Jove i informació juvenil i bones pràctiques de joventut en l’àmbit local.

A més, la persona contractada o nomenada haurà d’assistir a les reunions de coordinació, les sessions o cursos de formació i les activitats de difusió a les quals siga convocada per l’IVAJ.

Relació de mancomunitats

Les mancomunitats que poden beneficiar-se d’estes ajudes i procedir a la contractació de professionals són les següents: Mancomunitat Alt Palància, Mancomunitat Comarcal els Ports, Mancomunitat Espadán Millars, Mancomunitat Marina Baixa, Mancomunitat Circuit Cultural Comarcal de la Marina Alta, Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, Mancomunitat de Municipis Sota Segura, Mancomunitat de la Ribera Baixa i Mancomunitat de la Ribera Alta.

Així mateix, se subvenciona a la Mancomunitat de l’Interior Terra del Vi, Mancomunitat La Regió muntanyenca, Mancomunitat de la Valldigna, Mancomunitat de Municipis de la Safor, Mancomunitat de Municipis de la Vall d’Albaida, Mancomunitat Alt Túria, Mancomunitat Camp de Túria, Mancomunitat de Municipis Castelló Nord i Mancomunitat de Municipis del Racó d’Ademuz, Mancomunitat de les Valls i Mancomunitat de la Baronia.

La relació inclou també a la Mancomunitat Alt Maestrat, Mancomunitat Foia de Buñol-Chiva, Mancomunitat Intermunicipal de l’Horta Sud, Mancomunitat l’Horta Nord, Mancomunitat La Costera-Canal, Mancomunitat Plana Alta, Mancomunitat del Carraixet , Mancomunitat de la Canal de Navarrés, Mancomunitat La Vega, Mancomunitat del Baix Maestrat i Mancomunitat del Penyagolosa-*Pobles del Nord.

Finalment, les ajudes es destinen a la Mancomunitat el Enova , Mancomunitat Serveis socials de la Mariola, Mancomunitat de la Vinya i el Marbre, Mancomunitat de Serveis Beneixama i el Camp de Mirra Cañada Mancomunitat L’Alacantí.

Estes entitats beneficiàries hauran de manifestar la seua conformitat amb la concessió de l’ajuda i procedir a la contractació o renovació de contractes.CatalanSpanish