L’IVAJ organitza un curs sobre el maltractament infantil

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha organitzat un curs per a professionals de joventut, preferentment d’ajuntaments, mancomunitats o associacions juvenils de la Comunitat Valenciana, personal de l’IVAJ i de Xarxa Jove sobre la protecció infantil i el maltractament, amb l’objectiu d’oferir un conjunt de coneixements i tècniques que permeten desenvolupar millor i més eficaçment el treball quotidià amb persones joves.

En la residència juvenil de l’IVAJ a Alacant s’ha celebrat una sessió presencial del curs que ofereix una introducció als/as participants sobre els temes relacionats amb protecció infantil i maltractament així com desenvolupar capacitats per a detectar possibles casos de risc i/o maltractament infantil.

En el curs, impartit per Save The Children, es treballa el concepte Childsafeguarding (Salvaguarda). També es desenvolupa l’impacte de la violència contra la infància així com un codi de conducta i treballar/reflexionar sobre el que ha d’incloure en el mateix. En el contingut també figura el protocol de report dels casos de risc i de maltractament infantil i com actuar davant aquestes situacions: conéixer, prevenir, respondre, reportar.

El curs s’inscriu en el programa de formació de l’IVAJ per a professionals de joventut Tema Jove, amb cinc itineraris formatius: Comunicació i informació, Projectes europeus, Polítiques públiques, Formació Tècnica i Educació en Valors M’importa.

Per a més informació consultar ací

CatalanSpanish