L’IVAJ obri la inscripció per a la Trobada d’Oci Educatiu de la Comunitat Valenciana

La Conselleria d’Agricultura, Medi ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural convoca per 200.000 euros les ajudes a associacions de defensa mediambiental amb activitat a la Comunitat Valenciana per a difondre bones pràctiques en l’ús de l’aigua, tal com apareix publicat en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana d’avui.

L’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) ha obert la inscripció per a la Trobada d’Oci Educatiu de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a València, els dies 6 i 7 d’abril. Enguany amb el lema ‘Compartim il·lusions’, la proposta de treball s’emmarca dins de l’àmbit de l’educació en valors que promou l’IVAJ.

El secretari general de l’IVAJ, Jesús Martí, ha destacat que, d’acord amb els principis del Manifest d’Oci Educatiu 2016, enguany “volem tornar a trobar-nos per a reivindicar l’oci educatiu com a instrument per a la inclusió, la igualtat, la participació i el creixement personal i comunitari, especialment en la infància, l’adolescència i la joventut”.

En aquesta edició, ha manifestat Martí, “ens centrarem en les emocions com a sentiments claus que poden donar sentit a les experiències que es desenvolupen dins del temps d’oci, la solidaritat en relació als altres, és a dir l’empatia i en relació amb nosaltres mateixos, la felicitat”.

El secretari general de l’IVAJ ha ressaltat que les generacions més joves “tenen el dret a participar plenament en la vida cultural i artística de la comunitat”. Per açò, des de la ciutat, des del barri, des del poble, cal dinamitzar espais per a desenvolupar activitats d’oci educatiu, amb l’objectiu d’atraure i provocar experiències significatives que faciliten treballar valors relacionats amb la solidaritat, l’empatia i la felicitat. “En definitiva, valors que contribuïsquen a formar a persones madures, solidàries i felices”, ha precisat.