20:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’IVAM presenta la mostra documental ‘Josep Renau i la Segona República’

Aquesta mostra documental repassa amb fotografies, llibres, manuscrits i revistes procedents de l’Arxiu Renau i dels fons de l’IVAM la trajectòria política i artística del valencià Josep Renau des de 1931 fins a la fi de la contesa civil. Renau va ser cartellista, il·lustrador, muralista, dissenyador i editor de revistes. A més d’aportar novetats estilístiques, va introduir la tècnica del fotomuntatge polític a Espanya i es va consagrar com a expert en la litografia i l’aerògraf.

La mostra revisa aqueixos anys convulsos que comencen amb la proclamació de la Segona República, en els quals Josep Renau passa de ser un dissenyador políticament actiu, de clar llenguatge avantguardista, a ser nomenat director general de Belles arts del Ministeri d’Instrucció Pública i Belles arts en 1936.

Així mateix, es detalla la labor realitzada per aquest departament en la salvaguarda i evacuació de les col·leccions artístiques abans dels bombardejos o el seu encàrrec a Picasso de la realització del Guernica per al pavelló espanyol de l’Exposició Internacional de París de 1937.

Últimas noticias

Contenido relacionado