6.9 C
Valencia

L’Ivaspe ofereix 130 cursos per formar a professionals en seguretat i emergències

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

L’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències ha presentat els plans de formació anual tant per a personal de seguretat com para professionals de l’àmbit de les emergències organitzats pe l’Ivaspe i que contemplen una oferta total de 130 cursos.

D’aquesta forma, el Pla anual d’activitats formatives del Ivaspe en matèria de seguretat està compost per 66 cursos, 2.220 places per a policies locals i personal de la Policia de la Generalitat. En el cas de l’àrea d’emergències l’oferta està integrada per 64 cursos i, d’inici, les places ascendeixen a 2.882. En aquest cas els destinataris són el personal del 112 Comunitat Valenciana, els sis Serveis de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvament (SPEIS), els bombers forestals de la Generalitat Valenciana, el personal sanitari d’emergències, bombers voluntaris o les agrupacions i associacions locals de Protecció Civil. En tots dos casos, el nombre de places final es pot veure incrementat en funció de la demanda, que pot implicar un increment del nombre d’edicions que cada curs.

El termini per inscriure’s es va obrir el passat 29 de març i finalitza el 17 d’abril, els interessats poden inscriure’s a través de la pàgina web de l’Ivaspe.

Novetats en els cursos

- Publicitat -

Els plans aborden les principals temàtiques per als diversos professionals que conformen aquests col·lectius. Una de les principals novetats d’aquesta edició del pla de formació en emergències de l’Ivaspe és la creació del ‘Curs de formació per a instructors’, dirigit als bombers dels sis Serveis de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvament, amb el que es dóna resposta a una demanda que aquests serveis anaven reclamant des de feia temps. D’altra banda, els Bombers Forestals de la Generalitat Valenciana podran optar a executar el curs de ‘Circulació en pistes forestals’. Els Agents Mediambientals tenen també la possibilitat de realitzar el curs de ‘Cerca de persones desaparegudes’ i el d‘Aplicacions d’ús cartogràfic’.

En el cas dels cursos de seguretat es troba com a novetat el ‘Curs avançat per a guies canins en la policia local’, ‘Actuació i normativa amb drons en l’àmbit policial’, ‘Normativa i protocols d’actuació davant el maltractament animal’.

- Publicitat -

Nou manual per a policies locals i bombers

D’altra banda, el director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències, José María Ángel, destaca ‘la varietat i qualitat dels cursos per anar completant les habilitats del personal d’emergències i seguretat’ i també el treball que s’ha fet per elaborar el ‘Manual bàsic de l’Ivaspe per a policies i bombers de nou ingrés’, un material que reuneix en una sola publicació tots els materials docents revisats dels cursos d’accés a les escales bàsiques de la policia local i bombers i que començarà a utilitzar-se en aquests cursos.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -Apunt

Segueix-nos

13,557FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -CJCV
- Publicitat -Plataforma

Notícies relacionades

- Advertisement -

: Valencià