L’IVASS desenvoluparà el projecte Cognition and Inclusion mitjançant 3 grups de treball

L’Institut Valencià d’Atenció Social-Sanitària (IVASS) ha constituït un Grup Local d’Experts per a desenvolupar el projecte europeu Cognition and Inclusion (C&I) que té com a finalitat la creació de metodologies i eines que afavorisquen l’estimulació cognitiva en persones amb diversitat funcional intel·lectual.

A través de la implantació d’aquestes noves dinàmiques i mecanismes sobre el funcionament cognitiu es busca millorar l’aprenentatge d’aquestes persones, el que contribuiria a millorar la seua inclusió social i laboral.

L’IVASS que participa en aquesta nova iniciativa europea, pertanyent a la convocatòria ERASMUS +, al costat d’altres entitats socials de set països de la UE (Bèlgica, Bulgària, Espanya, Finlàndia, Itàlia, Portugal i Suècia), coordina cadascun dels grups de treball del Grup Local d’Experts que s’han establert en les tres províncies de la Comunitat Valenciana.

Així mateix, va ser l’entitat encarregada d’organitzar el “Kick Off Meeting del projecte C&I“, celebrat a principis de novembre i que va reunir els socis participants a València.

Un total de vuit organismes i servicis conformen el grup de València: IVASS, Plena Inclusió CV, CEEME, Fundació Roig Alfonso de la Comunitat Valenciana, la Universitat Catòlica de València, IDOCAL, el C.O. La Costera-Canal (Aspromivise) i Pixels XL EDUCATIONAL PROGRAM.

Per la seua banda, la Universitat Jaume I, AFANIAS i El Rinconet, conjuntament amb l’IVASS conformen el grup de la província de Castelló, mentre que a la d’Alacant l’integren la Universitat Miguel Hernández, ARTS i IVASS.

El projecte europeu Cognition and Inclusion té una durada de tres anys i té definit un calendari d’accions que es desenvoluparan fins a setembre de 2020.

CatalanSpanish