L’IVC celebra el primer concert del cicle de Joves Intèrprets a Castelló

L’Institut Valencià de Cultura presenta el primer concert del cicle de Joves Intèrprets amb l’actuació del clarinetista Salvador Navarro i el pianista Miquel Carbonell, el dilluns 6 de novembre, al Casino Antic de Castelló, dins de la seua programació ‘Els dilluns, concert’.

La primera part del concert engloba les obres ‘Première Rhapsodie‘, de Claude Debussy, i ‘Sonata per a clarinet i piano’, de Francis Poulenc, el públic podrà gaudir del misticisme i l’impressionisme del primer, junt amb el colorisme i els jocs musicals del segon.

En la segona part del recital s’interpreten dues peces curtes d’inspiració espanyola: ‘Mallorca (barcarola), per a clarinet i piano’, d’Isaac Albéniz, i ‘Peça en forma d’havanera’, de Maurice Ravel, a les quals segueixen les ‘Tres peces per a clarinet’, d’Igor Stravinsky. El concert finalitza amb la interpretació de la divertida obra de Ramón Carnicer ‘Fantasia per a clarinet i piano’.

Aquests concerts del cicle de Joves Intèrprets, que organitza l’Institut Valencià de Cultura, tenen com a objectiu donar a conéixer el treball de joves músics que han rebut ajudes de la institució.

Salvador Navarro s’ha format en el Conservatori Municipal José lturbi de València i en el Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Filharmònica de la Manxa o la Jove Orquestra Simfònica de Castelló. Ha sigut guanyador del I Concurs Nacional de Joves Clarinetistes i del concurs Miguel Ángel Colmenero en l’especialitat de clarinet.

Miquel Carbonell treballa com a repertorista de cant en el Conservatori Superior de Música Óscar Esplá d’Alacant. A més, col·labora des de 2009 amb distints teatres d’òpera, com el Palau de les Arts, exercint les funcions de mestre repetidor, repertorista i director assistent, i participa en gales, concerts, audicions i ‘masterclasses’, així com en la producció d’òperes i sarsueles.

CatalanSpanish