L’IVF concedirà préstecs al 0% TAE a microempreses i autònoms afectats per la DANA

Cobriran el 80% dels imports necessaris per a reposició d'actius i el 100% dels venciments d'operacions de finançament a llarg termini.

Publicitat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat este dijous l’engegada d’una línia de finançament específic de l’Institut Valencià de Finances (IVF) perquè autònoms i microempreses, afectats per la DANA de setembre puguen accedir, amb l’aval d’Afín SGR, a préstecs d’entre 25.000 i 250.000 euros a un interés del 0% TAE.

Així s’ha pronunciat el cap del Consell en l’entrega dels XXIV Premis de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant (AEFA) a Guardamar del Segura (Alacant), on ha assegurat, segons la Generalitat, que la col·laboració de totes les administracions és “imprescindible” per al “renàixer” del Baix Segura i ha afirmat que sense esta comarca “no es pot entendre la Comunitat Valenciana”.

PublicitatRovira  

Puig ha mantingut que esta línia de finançament sense cost cobrirà el 80% dels imports necessaris per a la reposició d’actius afectats, com la compra d’existències, despeses corrents per al desenvolupament de l’activitat, equips, instal·lacions, maquinària, nòmines o servicis, així com que els afectats comptaran amb terminis de devolució de fins a deu anys i carències de fins a dos anys en la seua amortització o de quatre si són empreses que operen en el sector de producció primària de productes agrícoles.

El president ha explicat que el crèdit cobrirà també el 100% dels venciments d’operacions de finançament a llarg termini contractades amb anterioritat a la catàstrofe i que, com a conseqüència d’ella, no es puguen atendre amb terminis de fins a cinc anys i carències d’un any d’amortització.

Puig ha assegurat que durant el període de carència els beneficiaris del finançament “no hauran de pagar res” i ha recordat que el compromís de la Generalitat amb els afectats per la DANA va començar “des del primer moment” i amb ajudes directes “a les persones que han patit la desgràcia”.

EMPRESA FAMILIAR
El president ha destacat, d’altra banda, la seguretat que genera l’empresa familiar en la societat valenciana a causa de les seues baixes taxes de deslocalització, així com per la seua fortalesa i capacitat d’inversió.

Puig ha assenyalat també que l’associacionisme empresarial és necessari per a millorar la productivitat a través de la innovació, la formació i un millor posicionament en els mercats competitius, per la qual cosa ha mostrat la voluntat del Consell “per a treballar junts des de la cohesió i mirant cap al futur”.

Els Premis de l’Associació de l’Empresa Familiar d’Alacant (AEFA) han guardonat en la seua XXIV edició la companyia Suavinex, l’empresari Clemente González Soler, del Grupo Alibérico, l’entitat Brico Aitana i TM Grup Immobiliari amb el Premi Generalitat Valenciana.

PublicitatJuega Limpio Orihuela