L’IVF executa la decisió de la CE pel que el VCF i l’Hèrcules CF han de retornar les ajudes

PublicitatAVL
  • L’IVF emetrà en els pròxims dies una resolució indicant els imports que aquests clubs han d’abonar (23,6 milions el València CF i 7 l’Hèrcules) i fixant el 20 de maig com a data límit per al pagament. 
  • Illueca: “L’IVF és un mer executor de la sentència i ens veiem obligats a requerir el pagament a tots dos clubs per expressa indicació de l’autoritat europea”.

L’Institut Valencià de Finances (IVF) ha rebut hui dos requeriments de la Comissió Europea (CE) en els quals s’insta a aquest organisme a reprendre els processos d’execució de la decisió de la CE per recuperar les ajudes d’Estat al València Club de Futbol SAD i a l’Hèrcules Club de Futbol que l’autoritat europea ha declarat il·legals.

Aquests requeriments arriben després que dijous passat el president del Tribunal General de la Unió Europea comuniqués que es desestimaven les demandes de mesures provisionals presentades per tots dos clubs, revocant així les actuacions en els quals se’ls van concedir mesures cautelars davant la decisió de la Comissió del 4 de juliol de 2016.

PublicitatRovira  

Com ha declarat el director de l’Institut Valencià de Finances, Manuel Illueca, “després de rebre aquests requeriments, l’IVF, en el seu paper de mer instrument d’execució de la sentència europea, no té una altra obligació que executar aquesta decisió de recuperació i instar als dos clubs afectats al pagament”.

“La Comissió ens ha requerit perquè reprenguem el procés d’execució del procediment de recuperació i, en aquest context, ens veiem obligats a requerir el pagament a tots dos clubs per expressa indicació de l’autoritat europea”, ha afegit el director general.

Com ha indicat Manuel Illueca, aquesta mateixa setmana l’Institut Valencià de Finances emetrà una resolució dirigida al València Club de Futbol SAD i a l’Hèrcules Club de Futbol en la qual se’ls indicaran els imports exactes que han d’abonar i el termini màxim de pagament que, conformement a la normativa espanyola aplicable a procediments de recaptació, serà el 20 de maig.

Calculats els interessos generats fins a aquest 20 de maig, el València CF haurà d’abonar 23.659.579,82 euros, mentre que l’Hèrcules CF, 7.035.847,14 euros.

Possible admissió de recursos

El procés únicament es paralitzaria en el cas que el Tribunal de Justícia de la Unió Europea admetés a tràmit els recursos que els clubs han anunciat que van a interposar i que, a més d’acceptar-ho, s’incloga alguna mesura cautelar provisional de suspensió de la sentència.

El director general de l’IVF ha reiterat, una vegada més, que “aquest organisme està del costat dels clubs valencians i així seguirà sent, perquè entenem que són víctimes d’una situació de mala gestió, de la mateixa manera que ho és el mateix Institut Valencià de Finances”.