5:01 am - Wednesday, 27 May 2020

L’IVIE adverteix que l’ocupació a la Comunitat Valenciana és “més vulnerable” a l’efecte de la Covid-19

- Publicidad -Reciplasa Vila-real

Segons aquests paràmetres, la Comunitat Valenciana té més ocupació temporal (27,7%), contractats amb menys de 12 mesos en l'empresa(15%) i autònoms (15,8%).

- Publicitat -AVL
- Publicidad -Coronavirus Matriculació
- Publicidad -Escalante GVAMobilitat
- Publicidad -CastelloTributs CaixaOntinyent
- Publicidad -CoronavirusOnda mascarillas
- Publicidad -
Borriana

El més llegit

L’Ajuntament publica una recopilació dels articles periodístics de Carles Salvador

Vicent Pitarch, Lluís Meseguer i Jaume Garcia arrepleguen l'obra del mestre de Benassal divulgada en quatre diaris castellonencs.

Les Juntes de Districte exerciran el control en l’execució dels pressupostos participatius

La Comissió Permanent de Participació Ciutadana i les Juntes seran informades contínuament del compliment de les obres.

Troben ceràmiques en el Torrelló del Boverot d’Almassora després de 16 anys

Trobades noves restes de ceràmica i ossos en el jaciment del Torrelló d'Almassora. Les excavacions permetran datar amb exactitud la construcció de la muralla que envolta l'assentament.

La llista dels morosos de la província de Castelló amb Hisenda

Aquesta es la llista de morosos publicada pel Ministeri d'Hisenda, hem triat només els que corresponen a la província de Castelló.

La grandària dels col·lectius més vulnerables a la pèrdua d’ocupació a curt termini és major a la Comunitat Valenciana que en el conjunt del país, amb el que el “risc d’atur” davant la Covid-19 és superior a la mitjana.

Així l’advertit l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) en el seu nové informe Covid-19: IvieExpress ‘Vulnerabilitat a curt termini de l’ocupació davant el Coronavirus: Espanya i la Comunitat Valenciana’, elaborat pels investigadors Lorenzo Serrano, Ángel Soler i Fernando Pascua.

El document analitza la vulnerabilitat a curt termini del mercat de treball a la Covid-19 analitzant la importància dels col·lectius que, a la llum de crisis prèvies, pot considerar-se amb més risc d’acabar en l’atur en funció de les característiques de la relació laboral, de l’empresa que els empra o del propi treballador.

Segons aquests paràmetres, la regió valenciana té més ocupació temporal (27,7%), contractats amb menys de 12 mesos en l’empresa(15%) i autònoms (15,8%), –davant del 25,9%, 12,4% i 15,7% de mitjana nacional–.

El percentatge de treballadors en àrees afectades pels decrets que de paralització de l’activitat ascendeix al 50,7% (davant del 46,9% de mitjana espanyola) i els treballadors amb estudis obligatoris com a màxim aconsegueixen un 33,8% davant del 32,5% en el conjunt el país. Per contra, l’ocupació pública i per tant amb menor risc de desocupació, és menor: 13,8% davant d’un 16,1% en el conjunt del país.

Com a “bona notícia”, subratllen que en el cas de la Comunitat Valenciana, per al 96,7% dels treballadors afectats per expedients de regulació, les empreses han optat per suspendre només temporalment la relació laboral. A més, el percentatge d’ocupació en empreses financerament vulnerables se situa en un 6,3%, per sota de la mitjana nacional que arriba al 8,5%.

SECTORS AFECTATS A LLARG TERMINI

En tot cas, els experts insten a emprendre mesures de “major intensitat” per a afrontar la crisi a la Comunitat Valenciana. En la seua opinió, “la resposta als problemes més immediats no hauria d’ignorar els riscos que amenacen l’ocupació a llarg termini, un horitzó que ha de contemplar-se en el disseny de les polítiques públiques, amb iniciatives que afavorisquen la generació de noves oportunitats laborals”.

De fet, adverteixen que a la Comunitat Valenciana les activitats en les quals la crisi serà més persistent per la necessitat de mantindre la distància social concentren un 33,1% de l’ocupació total valenciana davant del 29,4% de mitjana a Espanya, amb el que “van a patir reculades més intenses i de major durada”. Per exemple l’agregat de comerç, transport i hoteleria.

Destaquen tres elements favorables de l’actual context econòmic que poden atenuar els efectes de la crisi sobre l’ocupació. En primer lloc, els baixos tipus d’interés, que permeten a les empreses un endeutament més assumible. En segon lloc, la resposta de les institucions europees, que està sent més ràpida i decidida que durant la Gran Recessió del 2008.

Finalment, ressalten que el marc de relacions laborals a Espanya, que és ara més flexible que a l’inici d’eixa última crisi, oferint més marge als agents socials per a aplicar alternatives d’ajust diferents a l’acomiadament i més adaptades a les circumstàncies de cada empresa.

Esta publicació està disponible en : Valencià

Rovira

També te pot interessar

Últimes notícies

Sanitat incorpora 283 noves morts per Covid-19 a l’informe diari de dades, 35 en els últims 7 dies

En total s'han produït 27.117 defuncions pel nou coronavirus a Espanya i s'han notificat 236.259 casos d'infecció.

Metges d’atenció primària de la Comunitat i de tot l’estat qüestionen què passarà i com serà este servei en “l’era COVID”

El Col·legi de Metges de Castelló (COMCAS) organitza este dimecres, 27 de maig, a les 18 hores, un debat en línia sobre "Present i...

STEPV rebutja la tornada a les aules al juny dels últims cursos de cada cicle

El sindicat de treballadors de l'ensenyament del país valencià, STEPV, "rebutja" la mesura que es preveu adoptarà la conselleria d'Educació de què a...

Quatre detinguts per simular el segrest d’un pacient ingressat per un presumpte positiu per coronavirus

De forma paral·lela, els segrestadors també es van posar en contacte amb els pares i un altre germà del suposat segrestat, que es trobaven a Algèria, exigint-los el pagament d'un rescat.

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola

Detingut a Callosa de Segura per estafar 48.000 euros en material agrícola a dos empreses de Múrcia.

Esta publicació està disponible en : Valencià