Uns lladres saquegen la tenda d’Apple a València

Entrada per la porta lateral. Aquest cartell que ahir va aparéixer en la porta principal de la tenda oficial d’Apple en el carrer Colón es devia a un gran robatori ocorregut durant la nit. Uns delinqüents van saquejar la tenda de la prestigiosa companyia nord-americana a València després de fracturar el seu accés principal.

Els fets es van produir entorn de dos quarts de dues de la matinada, en el número 25 del carrer Colón. Segons les primeres recerques, els lladres van arribar al lloc amb un cotxe que van deixar a pocs metres de l’entrada.
La seua intenció era molt clara: màxima rapidesa en l’entrada per a portar-se aparells en el menor temps possible. El carrer Colón és una de les zones amb major vigilància, tan policial com privada, per ser una de les principals artèries comercials de València.

Almenys dos dels lladres van fer el robatori mentre un altre es va quedar en l’exterior per a garantir una ràpida fugida. Proveïts d’objectes contundents, els lladres van fracturar els cristalls de l’entrada i van irrompre així a l’interior. Una vegada dins de la tenda es van apropiar dels telèfons d’última generació exposats i van fugir amb rapidesa, aconseguint eludir el cércol policial.

A partir d’aqueix moment va començar el treball de la Policia Nacional. Especialistes de Policia Científica van analitzar els expositors i l’entrada a la recerca de possibles petjades dels lladres. Com és habitual en aquest tipus de robatoris, els agents també centren les seues perquisicions en enregistraments de càmeres de seguretat i en la descripció dels testimonis. En aquest cas, també se cerca la referència tècnica dels aparells per a poder seguir el seu rastre en el cas, molt probable, que els delinqüents intenten col·locar-los en el mercat negre.

La Policia Nacional no havia arrestat a cap sospitós en relació amb el saqueig encara. Excepte el problema de la porta en reparació, la tenda va obrir ahir al públic amb normalitat després de reposar en els expositors el material sostret.

Ja en el Nadal de l’any passat, quasi en les mateixes dates, uns lladres ja van mostrar la seua tirada pel logo de la poma mossegada. Els delinqüents, disfressats de Papà Noel, armats i molt violents, van perpetrar un atracament en una tenda de la cadena K-tuin, un dels majors distribuïdors d’Apple a Espanya.

En aquesta ocasió va ser a les dues de la vesprada, a plena llum del dia. Els atracadors van ordenar als empleats que es tiraren al sòl i es van apoderar de diversos iPad exposats en la tenda. Després van escapar a tota velocitat amb un BMW en direcció a la A-3. Poc després van calar foc al cotxe en la carretera que uneix Manises i Riba-roja de Túria.

CatalanSpanish