La Llar Sagrada Família de la Vall d’Uixó serà més segura i accessible per als majors

L'Ajuntament de la Vall d'Uixó augmenta la seguretat i els espais de la Llar Sagrada Família, entre les quals destaquen mesures per a l'evacuació ràpida.

L’Ajuntament de la Vall d’Uixó està realitzant millores en la Llar Sagrada Família per a augmentar la seguretat de l’habitatge i guanyar espais. El regidor de Serveis Socials i primer tinent d’alcalde, Antoni Llorente, ha explicat, que consisteixen en la instal·lació de portes que “permeten sectoritzar i separar zones per a facilitar l’evacuació en cas d’emergència”, de mesures antiincendis en la cuina i canviar les finestres perquè no donen a l’escala d’emergència”. I a l’interior de les habitacions s’estan recobrint les parets amb panells per a evitar frecs amb els llits o les grues.

A més també s’està actuant en l’exterior, amb l’eliminació del mur i la part elevada del jardí, que no podia utilitzar-se perquè no és accessible. En els pròxims dies també es retirarà el dipòsit “que ocupava un espai important” i la zona de contenidors es traslladarà.

En aquest sentit, Llorente ha destacat que l’objectiu és “recuperar metres en les zones de convivència”, perquè durant l’anterior legislatura “el PP els va reduir, deixant el menjador en la meitat”. Per a açò, es construirà una teulada en el jardí en previsió que “en el futur poder instal·lar algun mecanisme que permeta cobrir-ho quan siga necessari”.

L’alcaldessa, Tania Baños, ha afirmat que el compromís amb la Llar Sagrada Família i les persones majors “ho estem demostrant amb fets”, ja que des de l’any 1971, quan es va fer la cessió d’aquestes instal·lacions a l’Ajuntament “no s’havien fet intervencions tan importants i una inversió tan forta en personal i infraestructures”.

De fet, en el pressupost del pròxim any “augmentarem la plantilla d’auxiliars en una persona i mitjana”. “El PP critica que s’incremente el capítol de personal quan és per a millorar el servei que es presta als més de 60 residents, les persones que més ho necessiten i més vulnerables”, ha indicat Baños.

ValenciàEspañol