La Cambra dels Comuns aprova la llei del Brexit

L'eina per implementar l'Acord de Retirada que van pactar el Govern de Boris Johnson i la UE perquè el Regne Unit abandone el bloc comunitari el 31 de gener.

La Cambra dels Comuns ha aprovat la llei del Brexit, l’eina per implementar l’Acord de Retirada que van pactar el Govern de Boris Johnson i la UE perquè el Regne Unit abandone el bloc comunitari el 31 de gener.

Els diputats britànics han donat llum verda a aquesta llei amb 330 vots a favor i 231 en contra. Ara passarà a la Cambra dels Lords, on s’espera que siga ratificada la setmana vinent. Si la cambra alta fa qualsevol canvi, haurà de tornar als Comuns, segons informa BBC.

La llei de l’acord de retirada “recull la voluntat del poble britànic i basteix les bases per a un futur brillant fora de la UE”, va dir dimarts passat el ministre del Brexit, Stephen Barclay, en el primer dels tres dies de discussió a Westminster.

El debat parlamentari era una simple formalitat, perquè la cambra baixa ja va donar un primer ‘sí’ a la llei del Brexit abans del recés nadalenc, després de les eleccions generals del 12 de desembre en les quals el Partit Conservador va recuperar la majoria absoluta.

La llei materialitza la promesa electoral del primer ministre, Boris Johnson, de realitzar el Brexit el 31 de gener, quasi quatre anys després del referèndum en el qual els britànics van decidir eixir de la UE.

“Este serà un any fantàstic per al Regne Unit”, va asseverar l’inquilí de Downing Street en el seu missatge d’Any Nou.CatalanSpanish