13.1 C
Valencia

El Govern i la Generalitat resolen les seues discrepàncies sobre la Llei de Policies Locals

El Govern i la Generalitat han aconseguit un acord respecte de la Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, i han donat per resoltes les discrepàncies que mantenien en diversos articles i disposicions de la norma autonòmica.

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El Govern i la Generalitat han aconseguit un acord respecte de la Llei de coordinació de policies locals de la Comunitat Valenciana, i han donat per resoltes les discrepàncies que mantenien en diversos articles i disposicions de la norma autonòmica.

Així ho recull l’acord aconseguit en la Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l’Estat-Generalitat, que publica aquest dimecres el Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) i en el BOE.

- Publicitat -

El Govern havia mostrat discrepàncies en els articles 3.1 (lletres d i j), 19, 30.1, 31.4, 34.4, 35, 36, 44, 45.5, Títol VIII (articles 91 a 108), disposició addicional tercera, disposició addicional cinquena, disposició transitòria onzena i disposició transitòria novena.
Aquests articles fan referència a algunes de les funcions que la llei atribueix als agents; a la composició de l’Observatori de Seguretat de la Comunitat Valenciana; a la seua finalitat i àmbit d’actuació, i a la seua creació.

També es refereixen a la regulació de l’associació de municipis i a la prestació puntual de serveis per conveni; a l’uniforme i armament; al règim disciplinari; a la creació i tramitació del cos de policia autònoma valenciana, entre altres qüestions.

- Publicitat -

Segons l’acord, l’article 3.1, sobre les funcions dels agents, s’interpretarà en el marc de la legislació estatal d’aplicació, i en concret a el que s’estableix en la Llei orgànica de Forces i Cossos de Seguretat (LOFCS), i dels convenis i acords que signen les administracions estatal i autonòmica.

Sobre l’article 19, relatiu a la composició de l’Observatori de Seguretat de la Comunitat, s’estableix que la participació dels representants de l’Administració de l’Estat serà sempre de caràcter voluntari.

- Publicitat -

La creació de cossos de Policia Local s’aplicarà en el marc i amb els límits que la legislació bàsica de l’Estat, i en particular les lleis de pressupostos, determinen en matèria de ràtios de personal i massa salarial.

Govern i Generalitat han acordat també fer les modificacions normatives necessàries per a excloure la necessitat d’un “informe favorable” de l’òrgan autonòmic que tinga atribuïda la titularitat de la competència en matèria de seguretat en el procediment per a la creació del cos de Policia Local.

D’altra banda, han aclarit que la possibilitat dels municipis d’associar-se per a la prestació conjunta del servei de policia local, no suposarà la possibilitat de constituir mancomunitats de policies locals, i s’eliminarà la referència a “estatuts de les mancomunitats”.

Totes dues administracions han aconseguit també acords sobre l’uniforme reglamentari i l’armament (on s’eliminaran les referències a l’arma de foc particular), i respecte a la reclassificació d’escales i a les convocatòries per a l’accés a les diverses escales pel sistema de promoció interna.

Quant a la creació i tramitació del cos de policia autònoma valenciana, s’ha acordat que els preceptes inclosos en aquesta disposició s’interpretaran i aplicaran de conformitat amb les previsions contingudes en la LOFCS i amb les disposicions que el Ministeri competent determine a aquest efecte.

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià