```
jueves, 25 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

L’interventor de la Generalitat afirma que no hi havia llei que regulara el procediment per a avalar Valmor

L'interventor ha comparegut este dimarts, en qualitat de testimoni, en el Jutjat d'Instrucció número 2 de València, que va reobrir recentment la causa de l'F1.

L’interventor de la Generalitat Valenciana ha afirmat davant el jutge que investiga l’organització del Gran Premi de Fórmula 1 en la capital del Túria que en el moment en el qual es va decidir que el Consell avalara l’empresa Valmor Sports –en substitució de Bancaixa– no hi havia cap llei que regulara el procediment.

L’interventor ha comparegut este dimarts, en qualitat de testimoni, en el Jutjat d’Instrucció número 2 de València, que va reobrir recentment la causa de l’F1 únicament per a investigar la indicació o ordre de firma de l’assumpció per part de la Generalitat de la condició d’avalista de Valmor el juliol del 2011.

El jutge va adoptar esta decisió després d’ordenar-li-ho l’Audiència de València, que va estimar parcialment el recurs que va presentar l’Advocacia de la Generalitat a l’arxiu del procediment, en el qual únicament figurava com a investigat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Després de la reobertura, el jutjat va citar esta setmana l’interventor de la Generalitat després que ho haguera requerit Fiscalia Anticorrupció, i en la seua compareixença ha ratificat l’informe que va presentar en el seu moment en el jutjat, han informat Europa Press fonts coneixedores del testimoniatge.

En concret, l’interventor ha afirmat que quan es va decidir avalar Valmor –a través d’un contracte que es va celebrar el 19 de juliol del 2011, un dia abans de la dimissió de Camps, i que va modificar un contracte anterior del mes de juny del 2007–, no existia cap procediment que haguera de seguir-se, és a dir, no hi havia cap llei que regulara la forma en la qual calia fer-ho.

En l’informe que es va incorporar al procediment, l’interventor assegurava que les obligacions adquirides amb l’aval es van fer “sense la cobertura legal” necessària per a açò i hagueren requerit una llei de Les Corts. D’acord amb esta anàlisi, l’actuació material de firma de contracte, de data 19 de juliol, “va mancar de la decisió administrativa prèvia que servira de fonament, de manera que es va desenvolupar sense cap mena de suport, habilitació o cobertura jurídica necessària”.

En este procediment queda ara pendent la declaració el pròxim 18 de febrer d’un responsable de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF).

Últimas noticias

Contenido relacionado