Ximo Puig destaca la lleialtat del Botànic i confia que es mantinga tota la legislatura

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns la relació cordial i la lleialtat en el si del Govern del Botànic, que al seu judici han sigut positives per a la Comunitat, i que confia que es mantinguen fins al final de la legislatura.

lleialtat

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha defensat aquest dilluns la relació cordial i la lleialtat en el si del Govern del Botànic, que al seu judici han sigut positives per a la Comunitat, i que confia que es mantinguen fins al final de la legislatura.

L’actual Govern autonòmic, en la seua opinió, “ha canviat el paradigma de la Comunitat”, d’una imatge de “corrupció i falta de perspectives” a una regió en la qual “s’han anivellat tots els indicadors socials”, encara que ha advertit que “queda molt per fer” i per això s’ha de “actuar amb la màxima responsabilitat”.

El també líder dels socialistes valencians ha fet aquestes declaracions després d’assistir a la inauguració de la Casa de la Ciència i delegació del CSIC en la Comunitat Valenciana, en un acte en el qual també ha participat el ministre de Ciència, Innovació i Universitats, Pedro Duque.

Preguntat expressament per la possibilitat d’avançar les eleccions autonòmiques, Puig ha respost que “la Comunitat té dret a definir el seu futur des del punt de vista polític, això forma part de la majoria d’edat de l’autogovern”.

“M’agradaria que més prompte que tard se singularitzara el nostre procés, que ha d’estar definit per l’interés general a cada moment. En aquest temps l’estabilitat ha sigut fonamental, l’honradesa i el diàleg social han sigut clau. Grans bancs que estaven en altres llocs han vingut ací, la inversió estrangera està creixent i també els salaris. Per a mi és clau que el que va bé no es pertorbe”, ha agregat.

Preguntat per la possibilitat que Compromís avance al PSPV en la pròxima convocatòria electoral, Puig ha assenyalat que “possible en la vida és tot”, si bé ell prefereix que el socialista siga el primer partit de la Comunitat, i que “en qualsevol cas continue una via de progrés que s’ha obert i que ha demostrat ser útil per als valencians”.

Puig ha negat l’existència de desacords amb la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha insistit que l’actual “ha sigut el Govern més estable de la història de la Comunitat” i que, en qualsevol cas, “en governs de majoria absoluta això succeeix també, entre Hisenda i els altres”.

“És evident que quan nosaltres gestionem la diversitat hi ha opinions diferents, però això se supera, es parla, cadascun té el seu propi estil, pot ser compartit o no, però jo el viu des de la normalitat, i per descomptat no hi ha hagut cap crisi”, ha conclòs.

Publicitat