La Plataforma per la Llengua planta una gran tomata a València per defensar la unitat de la llengua

La campanya "Som 10 milions, som una llengua" és una iniciativa de la Plataforma per la Llengua.

PublicitatAVL

La Plataforma per la Llengua plantarà el proper diumenge 26 de gener, a les 10 hores, a la Plaça de l’Ajuntament de València, una gran tomata de 3 metres de diàmetre per difondre la campanya “Som 10 milions, som una llengua”.

Un dels objectius d’aquesta campanya és aturar la fragmentació lingüística que practiquen algunes empreses i institucions, com el mateix govern d’Espanya, que presenta alguns dels seus webs en català i en valencià, com si foren llengües diferents.

PublicitatRovira  

Un altre objectiu és sensibilitzar la població de les Illes Balears, el País Valencià, la Franja, Catalunya, Andorra, la Catalunya del Nord i l’Alguer que, més enllà de les denominacions populars, tots compartim un mateix idioma, la llengua catalana, i que els intents secessionistes i la manca de coordinació política ens ixen cars a tota la ciutadania.

Durant el dia, els veïns del municipi que ho vulguen podran donar el seu suport a les reivindicacions que fem en el marc d’esta campanya. També es podrà adquirir marxandatge i participar en un joc que té com a objectiu conèixer quines són les diferents variants de la paraula tomata arreu del territori.