La Festa per la Llengua, un cap de setmana replet d’activitats, música i literatura en valencià

A més de tot açò la gent podrà gaudir en els estands, que tindran activitats per a tots els públics i amb regals, preparats tant per les AMPA, com per FPA (Formació de Persones Adultes).

Les actuacions formen part de la Gran Fira de València

Aquest cap de setmana se celebra en La Vall d’Uixó la Festa per la Llengua, amb una agenda d’activitats adreçades a grans i xicotets: tallers escolars, concerts de música en valencià de la Gira d’Escola Valenciana, danses populars, cercaviles, exposicions, teatre, jocs tradicionals, contacontes, rutes històriques pels pobles, muixerangues, presentacions de llibres i moltes més sorpreses més.

En la Vall d’Uixó feia una dècada que no és celebrava, i aquest any es recupera, gràcies a l’ajuda de les AMPA del municipi, que han treballat perquè siga tot un èxit.
Aquestes festes van nàixer a mans d’Escola Valenciana, que és la Federació d’Associacions per la Llengua, que té com a principal objectiu la normalització lingüística en tots els àmbits d’ús de la llengua, amb especial incidència en el sistema educatiu valencià.

En aquest marc, van nàixer les Trobades d’Escoles en Valencià, aplecs lúdics i reivindicatius que han esdevingut el projecte amb més ressò de l’entitat, també denominades festes per la Llengua, que reuneixen a un gran nombre de persones en cada un dels municipis en el que se celebra. Com la que s’està celebrant en la plaça del Parc de la Vall d’Uixó, en la que participen més de 60 col·legis i s’espera la presència de més de 3.000 persones.
Amb l’eslògan la ‘Festa és la música’ durant tot el cap de setmana es podrà gaudir d’una gran varietat d’espectacles en valencià, tots aquests actes començaren el dia 21, amb un concert de la secció juvenil de les tres bandes de la ciutat; la representació dels ‘Miserables’, a càrrec dels alumnes del Benigasló, a la vesprada; i actuaran dos dels grups més destacats de la música en valencià: Mireia Vius i Borja Penalba i Tardor.

Quant al dia 22, l’activitat començarà amb un concert del cor infantil municipal que actuarà al costat de la coral polifònica Serra d’Espadà i l’orquestra del conservatori de música, hi haurà exhibició de muixerangues i també es suma una ruta guiada per l’Alcúdia, que inclou música de les aurores. A més, no faltarà la música de ‘Ramonets’ ni la de Maria Arnal i Marcés Bagés, que tancaran a la vesprada el cartell de l’esdeveniment. A la nit es retrà homenatge a Miguel Hernández.

A més de tot açò la gent podrà gaudir en els estands, que tindran activitats per a tots els públics i amb regals, preparats tant per les AMPA, com per FPA (Formació de Persones Adultes).

: Valencià

Publicidad