22.2 C
Valencia

Comerciants d’AECAL i Guàrdia Civil es formen en llenguatge de signes a Almussafes

L'objectiu d'estos tallers, és donar a conéixer esta llengua per a eliminar les barreres de comunicació.

- Publicitat -AVL

Durant el mes de febrer, l’Ajuntament d’Almussafes imparteix dos nous cursos formatius de 8 hores sobre llengua de signes organitzats a través del Servei municipal de Mediació, Assessorament, Formació, Interpretació i Accessibilitat per a persones sordes. En ells, integrants de l’Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) i del cos de la Guàrdia Civil estan coneixent de prop les funcions d’este programa impulsat per la Regidoria de Benestar Social i nocions bàsiques per a poder comunicar-se en llengua de signes amb persones sordes. La plena inclusió d’este col·lectiu és el principal objectiu de la iniciativa.

El passat divendres 7 de febrer, les professionals encarregades de coordinar el Servei de Mediació, Assessorament, Formació, Interpretació i Accessibilitat per a persones sordes de l’Ajuntament d’Almussafes, Beatriz de la Guàrdia i Estela Fernández, van començar a impartir dos nous tallers destinats a promocionar la llengua de signes i els objectius d’este organisme impulsat pel consistori per a garantir la plena inclusió d’este col·lectiu en la societat.

El primer, dirigit a agents del cos de la Guàrdia Civil, es desenvolupa els divendres de febrer de 12 a 14 hores i al mateix assisteixen, de moment, deu persones. El segon, que també compta amb huit hores de durada, s’imparteix els divendres de 15 a 17 hores per als i les integrants de l’Associació d’Empresaris i Comerciants (AECAL) i encara que a la primera sessió van assistir set persones, s’espera que el número s’incremente en les pròximes reunions.

En el programa del curs figuren aspectes com la cultura sorda, els temps verbals, els classificadors, la importància de vocalitzar a poc a poc i de manera clara, l’espai de signació o com demanar informació i s’expliquen recursos comunicatius per a solucionar qüestions com cridar a una persona sorda que està d’esquena, què fer si no es coneix un signe o com escriure un text. A més, es dedica un apartat per a informar els i les assistents sobre el citat servei municipal, que poden sol·licitar-lo tant persones oïdores com sordes, ja que es tracta d’un recurs per a tota la població.

“La nostra intenció és que la ciutadania dispose d’eines que els ajuden a solucionar situacions en la seua professió en les quals la llengua de signes siga la via comunicativa més efectiva amb la intenció de continuar integrant a este col·lectiu ciutadà”, afirma el regidor de Benestar Social, Faustino Manzano. Per a això, es realitzen distintes activitats amb un eminent caràcter pràctic que, tal com asseguren de la Guardia y Fernández, “estan donant bons resultats perquè faciliten la participació de les persones assistents”.

Servei municipal
El Servei de Mediació, Assessorament, Formació, Interpretació i Accessibilitat per a les persones sordes d’Almussafes, gestionat a través de l’àrea de Benestar Social, va començar una nova etapa el maig de 2019, quan es va posar en marxa un nou contracte que estarà en vigor fins a 2023. Beatriz de la Guàrdia Casabán, intèrpret en llengua de signes de l’empresa Cuatre Fulles, S. L., i Estela Fernández Romero, advocada mediadora, són dues de les professionals que executen este servei.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,745FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Tres persones afectades per inhalació de fum en un incendi a Foios

Tres persones de 23, 32 i 59 anys van resultar afectades ahir per inhalació de fum en l'incendi d'un habitatge a Foios.

Detectat un nou brot de coronavirus a l’Eliana

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 104 persones malaltes

Benifairó de les Valls registra un brot de coronavirus per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 6 persones malaltes

Sumacàrcer registra un brot gran de coronavirus amb 15 casos

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 12 persones malaltes

Sanitat detecta tres brots de coronavirus a Ontinyent per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus el municipi ha tingut 233 persones malaltes
- Advertisement -

: Valencià