La jutgessa deixa en llibertat als 7 detinguts a Sagunt, entre ells un regidor

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt ha acordat la llibertat provisional dels set detinguts, entre ells un regidor, en el marc d'una peça separada de l'Operació Flotador sobre possibles irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l'aigua.

La titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció 4 de Sagunt ha acordat la llibertat provisional dels set detinguts, entre ells un regidor, en el marc d’una peça separada de l’Operació Flotador sobre possibles irregularitats en el concurs per a la gestió municipal de l’aigua.

Així ho ha anunciat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana després de l’operació duta a terme durant el dia d’ahir per agents de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional en diverses províncies.

La jutgessa no ha adoptat mesures cautelars contra els arrestats, que estan investigats en una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental, d’acord amb el criteri de la Fiscalia, al no apreciar risc de fugida, ja que tenen domicili conegut i compten amb arrelament familiar.

Entre els detinguts per la UDEF figuren, entre altres, un regidor, una exconcejala i el que fora interventor de la corporació. La investigació xifra provisionalment en 24 milions d’euros el possible perjudici generat a les arques públiques municipals després de la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat.

Segons les mateixes fonts, en ella l’Ajuntament té el 51 per cent del capital social i l’empresa privada Aigües de València SA va resultar adjudicatària del 49 per cent restant.
Aquestes diligències constitueixen una peça separada de l’anomenada Operació Flotador, que es va iniciar a l’agost de 2015 per delictes de suborn i prevaricació a partir d’una denúncia interposada per la Fiscalia de València després de les irregularitats detectades pel Tribunal de Comptes.

En la causa principal estan sent investigades dotze persones físiques, regidors i exconcejalesde Sagunt, i sis persones jurídiques, pel presumpte fraccionament de contractes a favor de diferents empreses.

En una altra de les peces separades ja ha sigut encausat i està pendent de judici l’excap del Departament del Servei de la Inspecció Tècnica d’Activitats de l’Ajuntament de Sagunt, que segons el TSJCV havia sigut alcalde abans i va ocupar amb posterioritat el càrrec de regidor.

Al costat d’ell ho estan també quatre tècnics d’aqueix àrea per l’ús irregular d’una partida econòmica destinada a la renovació d’uniformes oficials.

Publicitat