Llibertat provisional sota fiança per a ‘La Manada’

L'Audiència Provincial de Navarra ha decretat llibertat provisional sota fiança de 6.000€ per als cinc membres de ‘La Manada'

Els cinc membres de ‘La Manada‘ van ser condemnats a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb prevaliment comès en Sant Fermí de 2016. Des del 7 de juliol d’eixe mateix any es troben a la presó provisional i promte anaven a complir dos anys, sent este el període màxim previst en la llei per a la situació de presó provisional, encara que existeix una revisió perquè este puga ser ampliat. Hui, l’Audiència Provincial de Navarra ha donat a conèixer que tots ells seran posats en llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros.

Dels tres magistrats que formaven part de la sala 203 de l’Audiència de Navarra, dos d’ells, Ricardo González i Raquel Fernandino, han votat a favor de posar-los en llibertat, mentre que solament el president de la sala, José Francisco Cobo, que va advocar per la pròrroga de la presó provisional de manera indefinida, ha votat en contra.

Els condemnats podran abandonar la presó en el moment en el qual dipositen la fiança. A més, el tribunal els imposa l’obligació de comparèixer els dilluns, dimecres i divendres en el jutjat de guàrdia de la seua localitat i els prohibeix l’entrada a la Comunitat de Madrid, l’eixida del territori nacional sense autorització judicial i la comunicació amb la víctima.

‘No és abús, és violació’

El passat mes d’abril es va conèixer el resultat del judici de ‘La Manada’, en el qual s’indicava que la condemna era per abusos sexuals continuats. José Ángel Prenga, Alfonso Cabezuelo (militar), Antonio Manuel Guerrero (guàrdia civil), Jesús Escudero i Ángel Boza, amb edats compreses entre els 24 i 27 anys quan van ocórrer els fets i tres d’ells amb antecedents penals, es van lliurar de ser condemnats per violació. Açò va suposar que els carrers del país s’ompliren de manifestacions sota el lema ‘no és abús és violació’.

Després de donar-se a conèixer este nou gir en el cas, diversos col·lectius feministes ja han anunciat mobilitzacions en diferents ciutats del país. A València tindrà lloc demà 22 de juny a les 19:00 en la Delegació del Govern (C/Colón, 60).

La ManadaCatalanSpanish