Un llibre recopila la història de la Cordà de Paterna

Camilo Segura, cronista oficial del poble, ha coordinat esta obra, realitzada com a homenatge

El patrimoni d’un poble, la Cordà de Paterna”. Així es titula el llibre que arreplega en imatges la història de la Cordà, proclamada l’any passat Festa d’Interès Turístic Nacional. Camilo Segura, cronista oficial del municipi, ha sigut l’encarregat d’arreplegar i ajuntar les instantànies de diferents fotògrafs, així com de plasmar testimoniatges i textos explicatius que aporten caràcter documental a esta obra.

Este matí, l’exemplar ha sigut presentat, per sorpresa, en el saló de plens de l’ajuntament de Paterna mentre tenia lloc l’acte de presentació de la Cordà, al que han acudit, a més de Camilo Segura, l’alcalde de la localitat, Juan Antonio Sagredo, membres de diferents penyes, persones que han col·laborat en la creació de l’obra i la regidora de Foc, Paqui Periche.

Juan Antonio Sagredo ha destacat que este llibre “és un homenatge a la festa de la pólvora” i que, després de ser reconeguts a nivell nacional, “era necessari tenir un document que plasmara, de forma gràfica, la bellesa que té la nostra cordà”. A més, l’alcalde de Paterna ha afegit que l’obra “és un autèntic regal”.

Per la seua banda, Camilo Segura ha assenyalat que el llibre és “una obra visual i gràfica que arreplega diferents etapes històriques de la festa”. “Paterna està vivint l’edat d’or de la cordà”, ha afirmat el cronista.

CatalanSpanish