domingo, 14 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Més llibres i més valencià, el balanç de l’any del Magnànim

Els tres llibres més venuts de la seua col·lecció estan editats en valencià

El valencià ven i la Institució Alfons el Magnànim pot demostrar-lo. Igual que va ocórrer en 2017, enguany els tres llibres més venuts de la seua col·lecció estan editats en valencià. Esta és sol una de les moltes dades positives que ha donat este matí el director de la institució, Vicent Flor, acompanyat de Xavier Rius, diputat de Cultura.

Més qualitat i més quantitat

La institució es va proposar l’any passat augmentar la qualitat dels llibres publicats respecte a l’any anterior. Ara, un any després, des del Magnànim valoren positivament els resultats, així com el fet que també hi haja hagut un increment quantitatiu. Enguany, s’ha publicat un 16% més de llibres que en 2017 i més del doble que en 2015.

Vicent Flor ha destacat que “el valencià és una llengua perfecta per a editar que desperta interés” i ha assenyalat que des del Magnànim continuaran apostant per esta llengua. Enguany, el 63% del total de llibres publicats en la institució són en valencià, la qual cosa suposa un augment dels títols en valencià del 232% respecte a 2015 i del 31% respecte a 2017. “A l’inici de legislatura ens marquem com a objectiu donar-li prestigi al valencià i l’estem aconseguint”, ha comentat Xavier Rius.

La poesia, el més venut

Enguany, el llibre més venut ha sigut Poesia completa. 1976-2016, de Marc Granell, del qual s’han fet ja tres edicions. A este poemari li segueix en el segon lloc de més venuts Poemes inèdits de Joan Fuster, mentre que el tercer és un assaig d’Abel Soler anomenat Enyego d’Àvalos i l’autoria del Curial.

D’altra banda, el Magnànim destaca per la seua vocació social i servei a la societat valenciana. Per això, molts dels seus llibres tracten sobre problemes actuals com la pobresa, el benestar o la salut, i sobre temàtica valenciana de comarques i municipis.El Magnànim recupera i difon les aportacions dels principals pensadors valencians i dels grans poetes valencians i universals, mentre que també aposta per rescatar el periodisme de qualitat.

El 2019, un any ple de llibres

L’any vinent el Magnànim publicarà més de 40 llibres. Alguns dels títols són projectes molt avançats i d’imminent aparició en les pròximes setmanes, com Fer país. Comunisme valencià i problema nacional (1970-1982), de Vega Rodríguez-Flores; Poesia Completa, 1971-2018, de Josep Piera; La creació de la Generalitat Valenciana. L’etapa socialista, de Benito Sanz, o Ciutadà. Poema líric nord-americà, de Claudia Rankine.

 

Últimas noticias

Contenido relacionado