12 C
Valencia

Més llibres i més valencià, el balanç de l’any del Magnànim

Els tres llibres més venuts de la seua col·lecció estan editats en valencià

- Publicitat -AVL
- Publicitat -

El valencià ven i la Institució Alfons el Magnànim pot demostrar-lo. Igual que va ocórrer en 2017, enguany els tres llibres més venuts de la seua col·lecció estan editats en valencià. Esta és sol una de les moltes dades positives que ha donat este matí el director de la institució, Vicent Flor, acompanyat de Xavier Rius, diputat de Cultura.

Més qualitat i més quantitat

La institució es va proposar l’any passat augmentar la qualitat dels llibres publicats respecte a l’any anterior. Ara, un any després, des del Magnànim valoren positivament els resultats, així com el fet que també hi haja hagut un increment quantitatiu. Enguany, s’ha publicat un 16% més de llibres que en 2017 i més del doble que en 2015.

- Publicitat -

Vicent Flor ha destacat que “el valencià és una llengua perfecta per a editar que desperta interés” i ha assenyalat que des del Magnànim continuaran apostant per esta llengua. Enguany, el 63% del total de llibres publicats en la institució són en valencià, la qual cosa suposa un augment dels títols en valencià del 232% respecte a 2015 i del 31% respecte a 2017. “A l’inici de legislatura ens marquem com a objectiu donar-li prestigi al valencià i l’estem aconseguint”, ha comentat Xavier Rius.

La poesia, el més venut

Enguany, el llibre més venut ha sigut Poesia completa. 1976-2016, de Marc Granell, del qual s’han fet ja tres edicions. A este poemari li segueix en el segon lloc de més venuts Poemes inèdits de Joan Fuster, mentre que el tercer és un assaig d’Abel Soler anomenat Enyego d’Àvalos i l’autoria del Curial.

- Publicitat -

D’altra banda, el Magnànim destaca per la seua vocació social i servei a la societat valenciana. Per això, molts dels seus llibres tracten sobre problemes actuals com la pobresa, el benestar o la salut, i sobre temàtica valenciana de comarques i municipis.El Magnànim recupera i difon les aportacions dels principals pensadors valencians i dels grans poetes valencians i universals, mentre que també aposta per rescatar el periodisme de qualitat.

El 2019, un any ple de llibres

L’any vinent el Magnànim publicarà més de 40 llibres. Alguns dels títols són projectes molt avançats i d’imminent aparició en les pròximes setmanes, com Fer país. Comunisme valencià i problema nacional (1970-1982), de Vega Rodríguez-Flores; Poesia Completa, 1971-2018, de Josep Piera; La creació de la Generalitat Valenciana. L’etapa socialista, de Benito Sanz, o Ciutadà. Poema líric nord-americà, de Claudia Rankine.

- Publicitat -

 

: Valencià

- Publicitat -
- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

13,071FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Tomatadepenjar
- Publicitat -Castelló_Alternatives
- Publicitat -Borriana_Calistenia
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

La Diputació de València activa el teletreball per a la mitat de la seua plantilla

• L'objectiu de la corporació provincial, amb una plantilla de 1.200 treballadores i treballadors, és garantir els serveis que presta la institució preservant la salut del funcionariat

L’equip municipal de Benaguasil compleix quasi el 60% del seu programa electoral en any i mig de legislatura

Quan es compleix pràcticament any i mig des de l'inici de la legislatura, l'equip popular de Benaguasil liderat per l'alcalde i diputat provincial Ximo Segarra Castillo, fa balanç de la gestió duta a terme d'estos primers divuit mesos.

Benitatxell tampoc cobrarà l’ocupació de terrasses als bars durant 2021

• Es tracta d'una nova mesura per a pal·liar els efectes de la crisi del Covid-19, junt amb les ajudes als autònoms i xicotetes empreses

València destina 1,6M€ per a ajudar als establiments hostalers i de la restauració

Tots els establiments que van sol·licitar l'ajuda i compleixen els requisits s'han beneficiat de la subvenció per al suport al sector de la restauració

Sanitaris de l’UCI del General, desbordats per la falta de mitjans davant l’augment de casos COVID

La última víctima mortal portava 40 dies hospitalitzada. D'altra banda, personal de l'hospital denuncia que els obliguen a portar els EPIS de seguretat més hores de les recomanables perquè no hi ha prou material de protecció.
- Advertisement -

: Valencià