Lime es nega a retirar els seus patinets elèctrics de les voreres de València

L'empresa de patinets elèctrics Lime ha decidit negar-se a retirar els patinets elèctrics de lloguer que té dispersats des de la setmana passada per diversos llocs de la via pública a València després de l'ultimàtum de 24 hores que els va donar ahir l'Ajuntament per a la seua retirada.

Llime

L’empresa de patinets elèctrics Lime ha decidit negar-se a retirar els patinets elèctrics de lloguer que té dispersats des de la setmana passada per diversos llocs de la via pública a València després de l’ultimàtum de 24 hores que els va donar ahir l’Ajuntament per a la seua retirada.

Malgrat l’avís consistorial, l’empresa va persistir i la ciutat va clarejar aquest dimecres amb dotzenes de patinets aparcats en la via pública, per la qual cosa la Policia Local va procedir a la confiscació de nou que es trobaven estacionats en el Passeig Marítim per incomplir l’article 12 de l’ordenança de domini públic i va estendre acta de denúncia.

Posteriorment, el dispositiu policial va passar a requisar els patinets estacionats en el centre de la ciutat, moment en què l’empresa va prendre la decisió d’acatar el requeriment de la Policia i procedir voluntàriament a la seua retirada.

Així, una furgoneta de Lime es va traslladar cap a la plaça de la Reina i va començar a retirar els patinets que es trobaven allí estacionats. No obstant açò, mentre l’edil de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, explicava als mitjans els motius de la retirada i els contactes que l’Ajuntament havia tingut amb l’empresa, va arribar un avís que Lime havia canviat de criteri i es negava ara a retirar els patinets elèctrics de la via pública, per la qual cosa la Policia Local va tornar a la seua labor de confiscació.

Segons ha informat Menguzzato als mitjans, el distribuïdor de Lime a Europa ha sigut el que ha donat ordre a la distribuïdora valenciana de paralitzar el retir de patinets, actitud que la regidora ha qualificat de “errònia per a l’empresa si el que vol és implantar-se a València”.

Menguzzato ha explicat que cada grup de patinets que es requise constarà d’un acta de denúncia i que el consistori ha habilitat un espai per a guardar els vehicles que la Policia vaja confiscant.

El requeriment a l’empresa per a la retirada dels patinets s’ha fet per l’article 12 de l’ordenança de domini públic de València, que exigeix a les empreses que vulguen realitzar la seua labor en la via pública una autorització municipal.

El consistori va sol·licitar en el dia d’ahir aquesta autorització a l’empresa Lime, que, en mancar d’ella, no va poder aportar-la. “No podem permetre que unes empreses tinguen llicència municipal i paguen una taxa per açò i unes altres no”, ha explicat avui Menguzzato, que ha assegurat que el consistori vol patinets elèctrics a València, però amb les llicències en regla.

L’edil ha “lamentat” l’actitud de l’empresa i ha afirmat que Lime s’enfrontarà ara a una denúncia per cada va espaiar públic que estiga ocupat pels patinets, denúncies que comporten una multa de 750 euros als quals cal sumar altres 122 per intervenció policial, recollida i transport, i 1,05 euros més de dipòsit per dia.

Publicitat