Llíria dedica diversos actes per a celebrar el Dia de l’Orgull LGTB+

Per primera vegada es programa una setmana d’activitats al voltant d’aquesta commemoració

La Regidoria de Polítiques inclusives de l’Ajuntament de Llíria ha preparat enguany la commemoració del Dia de l’Orgull LGTB+ amb diferents actes per a promoure la cultura de la diversitat i la defensa dels drets de les persones.

Com a novetat en aquesta edició, els actes es realitzaran en diferents dies conformant una àmplia programació d’activitats amb l’objectiu de donar major visibilitat a aquests col·lectius i implicar a la ciutadania en aquesta celebració que fomenta la reivindicació de la igualtat de totes les persones.

La setmana de l’Orgull LGTB+ a Llíria arrancarà el dissabte 23 de juny amb l’I Torneig de Futbol per la Igualtat i la Diversitat. Es tracta d’una competició triangular organitzada per l’Sporting Llíria Femení, l’Espai de Futbol “Heidis” del col·lectiu de lesbianes, gais, transsexuals i bisexuals Lambda i Els Perles del Túria.

El 25 de juny tindrà lloc la inauguració de l’exposició “Donant la cara”, mostra que es podrà visitar fins al dijous 5 de juliol. A més, en aqueix mateix acte se celebrarà la presentació de la primera associació LGTB+ de la comarca, Mirall Camp de Túria.

El dia principal d’aquestes celebracions es realitzarà el 28 de juny a partir de les 19.00 hores en la plaça Major. En aquesta jornada, la bandera arcoíris serà desplegada en la casa consistorial i es llegirà un manifest institucional.

Acte simbòlic

Igualment, des de la Regidoria de Polítiques Inclusives s’ha volgut realitzar enguany un gest simbòlic com a mostra de l’aposta del Consistori per una societat igualitària, tolerant i oberta a la diversitat. Per a açò es pintarà part del mobiliari de parcs i espais públics amb els colors de l’arcoíris.

Aquesta iniciativa, que va començar ahir amb la pintura d’un dels bancs situats en el Parc Silvestre de Edeta, antic Parc de la Bombeta, continuarà avui, i al llarg dels pròxims dies en la zona de Alpelic, col·legi Sant Vicent, Emmuralla i Sant Francesc. A més, també es pintaran de roig, taronja, groc, verd, blau i violeta, els sis pals de fusta d’una cantonada de l’edifici Multiusos i tres bancs de la plaça Major.

Publicitat