Llíria inverteix més de 450.000 euros en la millora dels centres educatius públics

L'Ajuntament ha invertit més de 450.000 euros en les actuacions dutes a terme en els instituts Laurona i Camp de Túria, i en el CEIP Sant Miquel.

PublicitatAVL

El director general d’Infraestructures Educatives de la Generalitat, Víctor García, acompanyat pel primer tinent d’alcalde Joanma Miguel i l’edil d’Infraestructures Educatives de Llíria Paco García, ha visitat els resultats de les obres de millora realitzades en diferents centres públics de la localitat a través del programa Edificant.

L’Ajuntament ha invertit més de 450.000 euros en les actuacions dutes a terme en els instituts Laurona i Camp de Túria, i en el CEIP Sant Miquel.

PublicitatRovira  

La intervenció més important s’ha realitzat en el col·legi Sant Miquel amb una inversió de 232.000 euros. En este centre s’ha executat una renovació i ampliació de la cuina, així com una reforma integral dels banys situats en la planta baixa. Igualment, s’han substituït les aules prefabricades obsoletes per altres modulars més modernes i funcionals.

D’altra banda, s’han realitzat obres de millora en l’IES Camp de Túria, amb un pressupost de 173.000 euros. Els treballs s’han centrat en la reforma dels banys, renovació del clavegueram, substitució de finestres i renovació de pintura. I també s’han invertit quasi 50.000 euros en la instal·lació d’una coberta al pati, marquesines d’accés i aparcaments de bicicletes en l’IES Laurona.

El regidor d’Infraestructures Educatives, Paco García, ha recordat que “les pròximes actuacions previstes en el Pla Edificant en aquesta legislatura es destinaran a la reforma del col·legi Sant Vicent i la construcció del nou IES Camp de Túria i el CEIP núm. 3 a Mura. En total, tots els projectes del programa suposaran una inversió de 17 milions d’euros”.

Llíria adquireix els terrenys de l’antiga estació de Renfe

D’altra banda, l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, ha signat amb representants d’ADIF la compra dels terrenys situats a l’entorn de l’antiga estació de Renfe. D’esta manera, l’Ajuntament adquirix cinc parcel·les a la zona, que inclouen l’edifici de l’antiga estació, per un total de 296.185 euros més IVA.

Segons ha explicat el primer edil, “estos terrenys de la UE-54 es destinaran a la promoció d’habitatge públic i la instal·lació d’equipaments públics, que també suposaria la conversió de l’edifici de l’antiga estació en un espai per a la ciutadania”.

“Les inversions que pretenem dur a terme a la zona servirien per a dinamitzar-la i regenerar urbanísticament un entorn molt degradat actualment”, ha afegit Civera.

Els terrenys adquirits ocupen una superfície de 10.151 metres quadrats, situats majoritàriament sobre la Unitat d’Execució núm. 54, i l’altra part ja està ocupada per vials d’ús públic la situació del qual no estava regularitzada jurídicament. Així, el Consistori obté una nova borsa de sòl de titularitat municipal per a promoure servicis públics.

Publicitat