Llíria constitueix una mesa de treball per a la prevenció de la violència de gènere

La taula interdepartamental ha redactat el reglament d'actuació per a oferir una millor atenció a les víctimes

PublicitatAVL

Després de les sessions formatives del programa “Més segures, més iguals”, Llíria ha constituït la mesa de treball per a la prevenció i actuació davant la violència de gènere, complint amb els compromisos adquirits com a membre de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.

Al llarg de les tres sessions programades, el personal laboral de l’Ajuntament de Llíria, redactarà el nou Reglament de Prevenció i Actuació davant la Violència de Gènere, amb el suport de l’experta en igualtat Elisa Iniesta.

PublicitatRovira  

La redacció del protocol es realitzarà en un ambient de debat i treball en equip, que permeta als membres de la mateixa reflexionar sobre les mesures de detecció i prevenció de la violència de gènere en les diferents àrees municipals.

La constitució de la mesa ha comptat amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i la regidora d’Igualtat, Vallivana Murgui. Tots dos han destacat la transversalitat de la matèria en la societat i també en totes les àrees municipals, que prendrà major rellevància en la present legislatura.

Segons l’edila, “totes i tots tenim molt per fer en matèria de prevenció de violència de gènere des dels diferents departaments. El treball de la mesa i la redacció del protocol d’actuació permetrà detectar àrees, invisibles fins ara, en les quals també es poden desenvolupar mesures de detecció de les víctimes”.

Gràcies al Reglament de Prevenció i Actuació davant la Violència de Gènere, s’establirà una xarxa integral que garantisca una major prevenció de la violència contra les dones i, també, i la millora de l’atenció de les dones en situació de maltractament.