Llíria, declarada Ciutat Creativa de la Música per la Unesco

La localitat es converteix en el segon municipi espanyol que rep aquesta distinció.

La Unesco ha declarat a Llíria Ciutat Creativa en la categoria de música. D’esta manera, la capital del Camp de Túria es converteix en el segon municipi d’Espanya, després de Sevilla, que rep aquest reconeixement internacional en aquesta modalitat. Fins ara, hi havia 21 ciutats musicals a tot el món, i, al nostre país, 7 localitats espanyoles estaven ja integrades en la Xarxa de Ciutats Creatives de la Unesco. En la Comunitat Valenciana només estava Dénia en la categoria de gastronomia.

L’organisme internacional anunciava ahir a la vesprada en la seua pàgina web la designació de les 66 noves Ciutats Creatives en els cinc continents, i al costat de Llíria, a Espanya també es reconeixia a Valladolid en la categoria de cinema.

L’alcalde Manolo Civera ha volgut manifestar “l’immens orgull i responsabilitat que suposa aquesta distinció internacional per a la nostra ciutat, però que també suposa un merescut reconeixement a tot el patrimoni musical valencià”.

“És un merescut homenatge a l’extraordinari bagatge cultural i educatiu de les societats musicals de Llíria, la Primitiva, la Va unir Musical, “El Micalet”, la “Vicente Giménez” i la Banda UDP, que han fet possible aquest reconeixement, al mateix temps que hem d’agrair la seua contribució a tantes generacions de músics que ha donat la nostra ciutat i als quals ara se’ls obri també una nova porta de projecció internacional”.

Acte d’agraïment públic

Per tot això, l’Ajuntament de Llíria celebrarà aquesta vesprada un acte intergeneracional d’agraïment públic amb la participació de l’alumnat del conservatori municipal i músics de la banda de jubilats UDP. La trobada tindrà lloc hui a les 18.00 hores en l’edifici del conservatori.

Xarxa de Ciutats Creatives

La Unesco va crear el 2004 la ‘Xarxa de Ciutats Creatives’ per a promoure la cooperació cap a les ciutats i entre les ciutats que identifiquen la creativitat com a factor estratègic de desenvolupament urbà sostenible.

Actualment, hi ha 180 ciutats que formen la Xarxa per tot el món i treballen juntes cap a un objectiu comú: posicionar la creativitat i les indústries culturals en el centre del seu pla de desenvolupament local i cooperar activament a nivell internacional en la matèria. La Xarxa cobreix set àmbits creatius: artesania i arts populars, arts digitals, cinema, disseny, gastronomia, literatura i música.

ValenciàEspañol