Llíria es converteix en un referent en polítiques d’igualtat amb una inversió de més de 100.000 euros en 2019

L'àrea d'Igualtat ha traslladat la seua experiència als municipis de la Regió muntanyenca, en la I Jornada Comarcal per una societat igualitària i lliure de violència de gènere

209

Llíria s’ha convertit en un municipi de referència en l’àmbit de la Igualtat, gràcies a la tasca que s’ha realitzat en els últims anys, per a impulsar i desenvolupar tota una sèrie de polítiques transversals en favor de la igualtat de gènere.

Per aquest motiu, els municipis de la Regió muntanyenca han convidat a l’Àrea d’Igualtat de l’Ajuntament de Llíria a participar en la I Jornada Comarcal per una Societat Igualitària i Lliure de Violència de Gènere, que s’ha celebrat a Villar del Arzobispo. Allí la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, i la tècnica d’Igualtat, Pilar Cuenca; han exposat les polítiques en matèria d’Igualtat que s’han desenvolupat en els últims anys.

Segons l’edila edetana, “durant els últims anys, el nostre objectiu ha sigut impregnar tot l’entramat municipal d’una perspectiva de gènere, apostant per la formació i el desenvolupament de projectes, que ens han ajudat a evidenciar que la igualtat de gènere es pot abordar des de diferents àmbits, fins i tot des d’aquells on aparentment no sembla possible”.

La implantació d’aquestes mesures, amb el Pla Municipal d’Igualtat al capdavant, han permés que es generen dinàmiques de gènere en diferents àrees de l’Ajuntament; com en cultura, amb l’edició de Llíria Escènica protagonitzada per dones; patrimoni, amb la creació del premi GrattiaMaximilla; turisme, que celebra la 2a edició del LLUM Fest amb la temàtica “Special Women“, joventut, amb els tallers de pintura mural; o, també, en l’àmbit educatiu, amb l’acció comunitària del passat 25 de novembre, en la qual van participar els centres educatius i els col·lectius amb diversitat funcional.

“L’objectiu del Govern de l’Almodí és continuar expandint aquesta visió de gènere a altres àrees municipals que ens queden pendents. Ara estem realitzant avanços en l’àmbit del disseny d’una ciutat igualitària, amb la creació d’espais, en les dependències municipals, per a atendre les dones víctimes de la violència de gènere. De fet, la nova seu de la Policia Local comptarà amb un espai d’aquestes característiques” ha explicat la regidora.

Durant la jornada, Llíria ha donat a conéixer les principals mesures que s’han dut a terme, especialment, la creació de la comissió del seguiment del Pla d’Igualtat, que s’encarrega de revisar les diferents accions impulsades; o la constitució de la taula de treball per a la prevenció de la violència de gènere, que es troba redactant un protocol d’actuació per a oferir una millor atenció a les víctimes.

La posada en marxa d’aquestes iniciatives ha anat acompanyada d’un impuls en la inversió per al desenvolupament de projectes. Només l’any 2019, l’àrea d’Igualtat ha destinat més de 100.000 euros en polítiques d’igualtat a través de recursos municipals i subvencions d’ens supramunicipals.