Llíria torna a l’Edeta romana

Ahir es va inaugurar el mercat romà que es podrà visitar fins al diumenge a la plaça Major de Llíria. Este esdeveniment s’emmarca dins del programa de les festes vicentines que s’inicien oficialment esta nit amb el pregó oficial dels festejos en honor del copatró de la ciutat.

El tradicional mercat d’ambientació històrica que es realitza en estes celebracions festives, s’ha dedicat enguany a l’època romana, amb motiu del centenari el 2017 de la troballa a la ciutat de l’extraordinari mosaic romà de “Els Dotze Treballs d’Hèrcules”.

D’esta manera, els visitants podran reviure l’esperit de l’antiga Edeta, un dels municipis més importants de la Hispània romana. El mercat oferix parades d’artesania i gastronomia, que estan acompanyats d’espectacles d’animació històrica i activitats infantils.

D’altra banda, les festes de Sant Vicent concentraran este cap de setmana gran part de la seua activitat al voltant del parc natural a què el sant dóna nom. El diumenge es realitza la vintena edició del Festival de Paelles, mentre que el dilluns 24 serà el dia gran d’estes celebracions amb la popular rogativa fins a l’ermita. A més, quan la romeria retorne a la plaça Major, la fi de la jornada festiva estarà amenitzada pel concert del grup Seguretat Social i una paella gegant per als assistents.