```
viernes, 26 abril 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Llíria presenta la candidatura a ser Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat de Música

L'auditori del Conservatori municipal va ser l'escenari per a donar a conéixer els punts claus del projecte i els treballs realitzats

Llíria vol fer un pas més en el seu reconeixement com a Ciutat de la Música. Si en els anys seixanta del segle XX, el mateix Ajuntament de la localitat li va reconéixer este títol, el mes d’octubre passat el feien també Les Corts Valencianes, una distinció que ara les autoritats locals volen elevar a categoria internacional.

L’auditori del Conservatori municipal va acollir la presentació del fòrum ciutadà i candidatura de Llíria a ser Ciutat Creativa de la UNESCO en la modalitat de música. L’acte va comptar amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, l’edil de Cultura, Turisme i Patrimoni Paco García, i la directora del projecte,  José Viñals, així com autoritats comarcals i personalitats del món de la música i representants de les societats musicals de la localitat.

L’alcalde Manolo Civera va assenyalar que esta candidatura “és una gran responsabilitat i simbolitza l’agraïment a tantes generacions de músics, directors, compositors i persones vinculades a la música a la nostra ciutat, que han sigut uns dels nostres millors ambaixadors, i amb els quals teníem un deute per la seua contribució a la projecció internacional de Llíria”.

Sobre el projecte que s’ha preparat, l’edil Paco García va voler destacar “les grans qualitats que reuneix Llíria per a ser mereixedora del títol de Ciutat Creativa de la UNESCO. És una ciutat mil·lenària en la pràctica musical, que enguany compleix 200 anys de música bandística amb la celebració del Bicentenari de la Primitiva; amb dues grans societats musicals de talla internacional com són la Unió Musical i la Primitiva, que a més compten amb cors, orquestres i bandes juvenils; dues orquestres de plectre, El Micalet i la Vicente Giménez; la primera banda de jubilats de tot l’Estat espanyol, l’UDP; i el primer centre integrat de música situat en el col·legi Unió Musical. Sense oblidar que l’educació musical i la formació de professionals és un dels pilars de la societat de Llíria”.

Per part seua banda, la directora del projecte i catedràtica de la Universitat Politècnica de València,  José Viñals, va donar a conéixer els treballs que, tant l’equip de direcció com el consell assessor, han desenvolupat en els últims mesos, així com les accions que encara resten per executar fins a la presentació oficial de la candidatura davant la UNESCO. A més, la presentació va voler servir també per a constituir un fòrum ciutadà de participació per a recollir el suport de la societat civil al projecte.

Impuls patrimoni musical
En este sentit, Paco García ha afirmat que s’ha elaborat “un gran projecte de candidatura, que marcarà un abans i un després en el patrimoni musical de la ciutat de Llíria, on es materialitzaran diferents programes i línies d’actuació que contribuiran a dinamitzar i impulsar, encara més, la llavor musical i educativa de les nostres agrupacions locals”.

L’acte va finalitzar amb l’actuació de la Banda SMPVB “La Valenciana”, formada íntegrament per músics valencians que es troben fora de la Comunitat exercint la seua faceta artística a Barcelona.

Últimas noticias

Contenido relacionado