20 C
Valencia

Llista de la compra per a sobreviure al coronavirus

La higiene és essencial per a evitar contagis de tota mena, per això és imprescindible el sabó, el gel, xampú i també gel desinfectant.

- Publicitat -AVL

Què són els coronavirus?

Els coronavirus són una àmplia família de virus que normalment afecten només els animals. Alguns tenen la capacitat de transmetre’s dels animals a les persones. Produeixen quadres clínics que van des del refredat comú fins a malalties més greus.

Concretament el coronavirus actual, és un nou tipus desconegut, que pot afectar les persones i que s’ha detectat per primera vegada el desembre de 2019 a la ciutat de Wuhan, província de Hubei, a la Xina.

Quins són els símptomes del COVID-19?

Els símptomes més comuns inclouen febre, tos, i sensació de falta d’aire. En casos més greus, la infecció pot causar pneumònia, dificultat important per a respirar, fallada renal i fins i tot la mort. Els casos més greus, generalment ocorren en persones ancianes o que pateixen alguna altra malaltia com, per exemple, del cor, del pulmó o problemes d’immunitat.

La infecció és molt contagiosa?

La infecció és transmissible de persona a persona, encara que sembla ser poc contagiosa. Perquè es produïsca la infecció es necessitaria un contacte directe de les secrecions respiratòries d’un animal infectat o d’una persona infectada amb les mucoses d’una altra persona (nas, boca, ulls). Sembla poc probable la transmissió per l’aire a distàncies majors d’un o dos metres.


Existeix un tractament per al COVID-19?

No existeix un tractament específic per al nou coronavirus, però s’estan emprant alguns antivirals que han demostrat certa eficàcia en estudis recents. Sí que existeixen molts tractaments per al control dels seus símptomes pel que l’assistència sanitària millora el pronòstic.
Ara que ja s’ha explicat què és el coronavirus, i que es coneix una mica millor la seua forma de contagi. Què comprar abans que la teua ciutat entre en quarantena per coronavirus?

Aliments

Els aliments són el producte principal i necessari que necessita l’ésser humà per a sobreviure, per això cal tindre molt clar quins són imprescindibles i a més poden durar molt de temps emmagatzemats.

Aigua. El cos humà pot sobreviure setmanes sense menjar, però només uns pocs dies sense aigua.


En cas que l’aigua potable s’esgotara, un bon recurs per a tindre a casa és el ‘LifeStraw Mission’, que utilitza un mètode eficient i lliure de químics perquè fluïsca l’aigua clara, mentre que els bacteris, virus i uns altres contaminants es retenen en les fibres buides i eliminen mitjançant retro rentada.

Carbohidrats. Com a grans, fesols, llegums secs, pasta i arròs, ja que han de ser entre el 50 i el 60% dels aliments que es guarden en el teu magatzem.

Carn enllaunada, llegums preparats, fruites, verdures i altres productes en conserva. Són font de proteïnes amb un sabor durador.

Barretes energètiques. Duren molt temps i són útils en cas de dificultat, a més ja estan llestes per al seu consum en cas d’emergència. 

Carn seca. És una manera d’obtindre proteïnes si no tens altres fonts.

Llet en pols. És un aliment ric en calci i té una data de caducitat de 18 mesos. 

Café instantani. Aporta una dosi de cafeïna i de l’energia necessària perquè el teu dia siga menys pesat. 

A part de tots els aliments citats anteriorment, mentre es puga cal tindre aliments frescos, no sols per les remotes possibilitats de contraure escorbut, sinó pel fet que menjar fruites i verdures fresques manté més forta el sistema immune sanitari.

collection fresh fruits and vegetables background

Higiene
La higiene és essencial per a evitar contagis de tota mena, per això és imprescindible el sabó, el gel, xampú i també gel desinfectant.

Cal llavar-se molt les mans, esternudar i tossir posant la mà davant i allunyat d’altres persones perquè ens esguite a ningú més.

Què ha de tindre una farmaciola durant la quarantena?

En primer lloc, màscares i guants per a evitar el contagi, a més de termòmetres, perquè la febre és un dels indicadors principals per a detectar si es té el virus.

Segons fonts consultades, a part de l’anteriorment citat, la farmaciola no ha de tindre res especial per a este cas, ja que no hi ha cap medicament actualment per a curar el coronavirus.

D’altra banda, a casa si cal tindre sempre els medicaments de les persones que tinguen una malaltia diagnosticada i siguen necessaris per al seu dia a dia.

Entreteniment a casa

Un element important per a dur a terme una quarantena de la forma més tranquil·la possible és estar entretingut i per a això cal estar preparat.
Internet hui dia és un element bàsic en els habitatges, perquè t’obri un món de possibilitats, encara que cuidat no utilitzar-ho per a buscar certes informacions que poden ser falses i crear molt més pànic i incertesa.

Si es té connexió, es pot contractar Netflix, Amazon Prevalga o altres plataformes digitals per a gaudir de les teues sèries i pel·lícules favorites, o descobrir altres noves. A més, que hui dia pràcticament tots els canals de televisió tenen aplicació o web on es poden veure els seus continguts.

Si eres més de llegir, preparar una bona selecció de llibres per a ‘gaudir’ del tancament de la millor forma possible.
Una altra bona opció són els jocs de taula, on poden jugar tota la família junta i passar una bona estona.

En definitiva, l’entreteniment depén dels gustos de cada persona.


: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,707FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Troben a Petrer el cadàver d’un home desaparegut a Ontinyent

Han trobat el cos sense vida del desaparegut en una séquia amb aigua en la partida de Santa Bàrbara de Petrer.

Pedro Sánchez descarta un nou confinament per a tota Espanya

Tot i que hi ha matisat que "no es pot tancar cap porta."

Gent Gran organitza tallers virtuals d’envelliment actiu en Castelló

La Regidoria estudia recuperar la presencialitat dels cursos de cara a 2021 si la situació epidemiològica ho permet.

La Diputació de Castelló activarà el 15 d’octubre una nova edició del programa Castelló Sènior

El termini d'inscripcions per al programa estarà obert entre el 15 i el 30 d'octubre de 2020, amb un total de 10.000 places disponibles que s'estructuren en 3 programes vacacionals.

Busquen casa per a 96 gats despres de desnonar al seu amo a Gandia

Protectores d'animals i l'Ajuntament de Gandia busquen una llar per a 96 gats que han hagut de ser acollits després del desnonament del seu amo, que convivia amb tots ells en un pis.
- Advertisement -

: Valencià