La Llosa tanca l’Ajuntament pels impagaments de Generalitat

El deute de Generalitat amb La Llosa ronda els 700.000 euros.

L’Ajuntament de La Llosa ha pres la decisió de tancar des de demà divendres a les 15 h tots els edificis municipals. Esta decisió es pren després d’haver sigut anunciada per l’alcalde, Ximo Llopis, al Director General d’Administració Local, Antoni Such, en una reunió mantinguda este mateix dimarts. La decisió ha sigut comunicada a tots els grups polítics del municipi (PP, PSOE i Per la Unió de La Llosa).

D’esta forma, es mantindran alguns serveis mínims com la neteja del Centre de Salut. Altres com el gimnàs o la biblioteca deixaran d’estar disponibles per als veïns i veïnes.

Així mateix, l’Ajuntament traslladarà a la Conselleria d’Educació la impossibilitat del municipi per a fer front a la neteja total del col·legi. Des del municipi es continuarà oferint un servei mínim de neteja; però es demana a Conselleria, ajuda i col·laboració per a fer front al manteniment del centre.

Els serveis mínims de neteja, segons ha assenyalat Llopis, “són fonamentals per a la salut i benestar dels veïns i veïnes, principalment en dies com estos en els quals es lluita i treballa per a frenar la propagació del Coronavirus”.

D’altra banda, també s’ha paralitzat l’activitat dels tallers d’ocupació. Cal assenyalar que part del deute deriva de les ajudes i subvencions dels tallers de formació i ocupació.

Esta mesura s’ha pres a causa de la impossibilitat de l’Ajuntament de fer front als pagaments i al manteniment de les instal·lacions. El deute, el qual ronda els 700.000 euros, ha portat a La Llosa a una situació insostenible. L’Ajuntament penjarà en la façana del consistori una pancarta reclamant el pagament del deute.

CatalanSpanish