La Diputació adequarà la Llotja de Catí com a Centre d’Interpretació per al turisme

La Diputació ultima l'adequació de la Llotja de Catí com a Centre d'Interpretació de primer ordre turístic, amb una inversió de 125.000 euros.

AVL

La Diputació de Castelló ultima l’adequació de la Llotja de Catí com a Centre d’Interpretació de primer ordre turístic, amb tal de millorar, ja a partir de la seua obertura aquesta setmana, les oportunitats turístiques de l’Alt Maestrat. Amb una inversió de 125.000 euros, la Diputació convertirà un dels més emblemàtics edificis històrics del municipi construït en el segle XV, la Llotja, en un producte turístic, que revertisca en beneficis al seu territori.

El vicepresident de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, que ha treballat en la culminació d’aquest projecte amb l’alcalde de Catí, Pablo Roig, ha anunciat que “ja està pràcticament conclòs el treball, que transformarà totalment la visita d’aquest edifici per a convertir-la en una experiència que els visitants no obliden. Volem que el patrimoni històric dels municipis servisca per a millorar el seu present i potenciar les seues oportunitats de futur, i amb aquest cas de la Llotja de Catí és un exemple claríssim d’aqueix potencial d’un patrimoni de primer nivell com a producte turístic”.

Així, Sales ha posat l’accent que “dotarem a Catí i a tota la zona d’un valuós producte turístic perquè més gent vinga a conéixer la seua història. Teníem el recurs, un edifici que és una joia del gòtic civil, considerada la segona llotja més important de la Comunitat, ara fem un pas més donant-li més contingut, generant entorn d’aquest emblema del nostre patrimoni tota una experiència turística perquè milers de persones vagen a Catí durant tot l’any”.

Cal tenir en compte que aquest edifici s’uneix en la seua rellevància i riquesa patrimonial a altres espais tan significatius a Catí com l’església del segle XIII i o les pintures de l’Ermita de l’Avellà, restaurades també a càrrec de la Diputació.

El conjunt d’aquest edifici és considerat com una joia del gòtic civil de la Comunitat Valenciana, destacant les seues finestres gòtiques ajimezades, els seus sostres de fusta, els set arcs interiors que configuren un gran espai cobert com a llotja i el sòl empedrat de la seua planta noble.

- Advertisement -
CatalanSpanish