Lluís Bárcenas anirà a les corts al febrer i Acebes al març per Fira València

luis barcenas actualitat valenciana
PublicitatAVL

El calendari de la comissió de recerca, al que ha tingut accés EFE, inclou les compareixences al març i abril dels expresidents de la Generalitat amb el PP Francisco Camps, Alberto Fabra i José Luis Olives, i dels expresidents, també populars, de les diputacions de València, Castelló i Alacant Alfonso Rus, Carlos Fabra i José Joaquín Ripoll, respectivament.
La comissió de recerca de Fira València reprendrà les seues sessions el pròxim 15 de febrer, dia en el qual s’ha citat, a més de Bárcenas, a Ramón Luis Valcárcel com a president del comité organitzador del XVI Congrés nacional del Pàg.
Aqueix congrés, en el qual es va triar a Mariano Rajoy com a president del PP, es va celebrar en les instal·lacions de Fira València en 2008, encara que no va ser fins a l’any passat quan el partit va abonar els 625.000 euros que devia al recinte firal i al pagament del qual li va condemnar un jutjat de Madrid.
El 15 de febrer també compareixerà l’expresident de la Diputació de València i exvocal de la Fira Fernando Giner, mentre que el 22 de febrer serà el torn de l’exsecretari general del PPCV Ricardo Costa.
L’1 de març s’ha citat a l’extresorera del PPCV Yolanda García, i el 8 de març s’espera en la comissió de recerca a l’exsecretari general del PP Ángel Acebes.
El 15 de març compareixeran Alfonso Rus, Carlos Fabra i José Joaquín Ripoll, en qualitat d’exvocals nats del patronat de Fira València com a presidents llavors de les diputacions valenciana, castellonenca i alacantina.
Els expresidents de la Generalitat Francisco Camps i José Luis Olives han sigut citats per aquesta comissió de recerca per al 22 de març, dia en el qual també compareixerà l’ex diputat autonòmic del PP Jaime Món, com a exvocal nat del patronat de la fira.
Finalment, el 19 d’abril compareixeran en Les corts l’expresident de la Generalitat Alberto Fabra, l’expresident del Parlament valencià Juliol d’Espanya i l’actual director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, l’únic compareixent que no pertany al Pàg.
La comissió de recerca té pendent fixar una data per a la compareixença del diputat nacional del PP Gerardo Camps, qui va anar conseller d’Economia, Hisenda i Ocupació quan es va dur a terme el segon Pla de modernització de Fira València.
Davant aquesta comissió de recerca, que va iniciar les seues compareixences al març de l’any passat, han comparegut ja, per videoconferència des de presó, els màxims responsables de la trama Gürtel: Francisco Corretja, Pablo Crespo, Cándido Herrero i Álvaro Pérez, en qualitat d’expropietari, expresident i exdirector de l’empresa Orange Market, respectivament.

PublicitatRovira