La llum puja a l’agost un 4’5%

El preu de l'electricitat ha encadenat 4 mesos de pujades contínues fins a fixar durant este mes d'agost un preu mitjà de 36,2€/MWh.

OCU assenyala que el preu de l’electricitat ha pujat un 4,5% a l’agost. Tal com era d’esperar, després de les fortes baixades del preu de l’electricitat acumulades en el primer quadrimestre d’enguany, el preu de l’electricitat ha encadenat 4 mesos de pujades contínues fins a fixar durant este mes d’agost un preu mitjà de 36,2€/MWh. Un 4.5% més que el mes de juliol passat.

El mes d’abril, el preu de l’electricitat va aconseguir el preu mínim de 17,65€/MWh a causa de l’impacte del coronavirus en l’activitat econòmica. Des de llavors el preu de l’electricitat ha anat augmentant tots els mesos. No obstant això, encara es manté un escenari de preus d’electricitat baixos, ja que al llarg d’enguany el preu mitjà de l’electricitat ha sigut de 30,63€ mentre que 2019 va tancar amb un preu mitjà de 47.68€ i en 2018 de 57.29€.

Amb estos preus, OCU adverteix que una llar que consumisca de mitjana 3500 kWh a l’any i una potència de 4.6 kW, i tinga contractada la tarifa regulada PVPC que aplica directament el preu del mercat majorista, ha pagat fins al mes d’agost 438€, quan en 2019, durant aqueix mateix va pagar 509€, la qual cosa suposa 72€ més. De fet, fins al mes d’agost, aquest any 2020, la factura elèctrica ha sigut la més baixa des que en 2014, es va crear la tarifa regulada PVPC.

Malgrat esta tendència de preus a l’alça, OCU recomana als usuaris revisar el seu contracte d’electricitat, especialment aquells que es troben en el mercat liberalitzat. Molts usuaris pateixen encara preus elevats, ja que les seues tarifes no han reflectit la forta baixada de preus que s’han produït durant 2020, la qual cosa ha d’animar a les llars a valorar contractar la tarifa regulada PVPC amb alguna de les comercialitzadores de referència, ja que encara que és probable que hi haja pujades en els pròxims mesos, els seus preus són sempre competitius. En defecte d’això els usuaris poden optar per alguna de les ofertes del mercat lliure amb preu fix durant els pròxims dotze mesos, protegint-se del risc que el preu de l’electricitat puge en el que queda d’any.

Per a tots els usuaris que vulguen comprovar el preu que estan pagant pel seu subministrament d’electricitat, OCU ofereix la plataforma www.quieropagarmenosluz.org perquè els usuaris descobrisquen si tenen una bona tarifa d’electricitat i gas en l’actualitat i vegen les alternatives que els ofereix el mercat per a estalviar en la seua factura i fer un consum més eficient d’energia.

CatalanSpanish