Les llums violeta contra els maltractaments ompliran la província

Col·lectius feministes, associacions i moviments socials s'han sumat a la convocatòria d'emergència feminista per exigir mesures concretes contra la violència cap a les dones.

Castelló, Vila-real, Borriana, La Vall d’Uixó, Alcossebre….i així desenes i desenes de municipis de la província se sumaran este divendres a les huit de la vesprada a la convocatòria d’Emergència Feminista, que baix el lema “La nit Violeta” busca visibilitzar mitjançant concentracions massives a totes les poblacions, la realitat de la violència exercida contra les dones a l’Estat Espanyol i les xifres d’agressions i morts que justifiquen esta mobilització, per exigir mesures concretes a fi de recuperar eixa “pau“.

Amb llums violetes, en places i punts neuràlgics de les diferents poblacions es llegirà un manifest comú on s’explica que les dones “ja hem decretat l’Estat d’Emergència. Perquè diàriament es restringeixen els nostres drets i llibertats. El dret a la vida, el dret a la llibertat i integritat sexual, el dret a l’honor i intimitat, el dret a la lliure circulació i en definitiva, el dret a viure en pau”.

A Vila-real, El Grup de Dones de Vila-real ha convocat demà la concentració nocturna a la Plaça Major, a Borriana, la façana de l’Ajuntament i el campanar, ‘El Templat’, s’il·luminaran de color violeta contra la violència masclista. A la Vall d’Uixó, l’ associació de Dones Clara Campoamor, i el consistori també han convocat a la cita. I axí molts altres indrets de la província, de la comunitat i de tot l’estat. En total més de 250 municipis segons dades de observatorioviolencia.org

Així, el manifest del 20 de setembre, Emergència Feminista, exigeix “Que es garantisquen els mitjans més adequats, per a sensibilitzar, visualitzar i conscienciar a la societat sobre la violència de gènere com n problema públic que atempta contra el nostre sistema de valors i contra els drets fonamentals de les dones”.

També parla de l’incompliment en l’aplicació de les mesures “contingudes en el Pacte d’Estat i de totes aquelles contingudes en la Llei Integral que avui dia no s’han emplenat”.

L’escrit també reivindica “la dotació pressupostària adequada i suficient per a executar a les mesures legislatives de prevenció de la violència de gènere i de protecció i recuperació de les víctimes. De la mateixa menera que demana també garanties per “la formació en igualtat dels operadors jurídics perquè la llei s’interprete i aplique amb perspectiva de gènere”.

A l’apartat de la difussió de les informacions, el manifest demana garaties d’un “tractament informatiu ètic i veraç de la violència de gènere. Així com formació i educació en la igualtat entre homes i dones i en el respecte als drets i llibertats fonamentals, des de la infància”.